Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Klokani devětkrát za sebou neprohráli,ale nejásají

P1420365.JPG foto: Ondřej Zlámal

Jak nenápadně série Bohemians Praha 1905 začala, tak také pokračuje. Klokani naposledy prohráli 25. října 2015 na Letné a od té doby už ani jednou. V této řadě jsou také remízy na Slavii, v Mladé Boleslavi a Příbrami. Po utkání s Teplicemi ale měli k radosti hodně daleko.

Klokani byli vždy známí tím, že výsledky doslova ubojují, při sledování současného týmu to už zase tak neplatí. Svěřenci Romana Pivarníka zařadili do hry rychlou kombinaci především v záloze, dopředu se snaží konstruktivně hrát také oba krajní obránci.

V útoku rostou výkony mladého reprezentanta do 21 let Patrika Schicka, který je v Ďolíčku na hostování ze Sparty. Proti Teplicím vstřelil už svůj šestý gól v této sezoně, což je na mladého hráče už slušná bilance. Jeho sebevědomí se projevuje nejenom v koncovce, dovolí si nečekané kličky a parádičky, které se divákům samozřejmě líbí.

Klokani zapracovali dvě nové posily – bývalý slávista Michal Švec hraje tam, kde na Strahově hrával před odchodem do Nizozemí – na postu defenzivního záložníka. Slovák Peter Čogley na kraji obrany předvádí nadějné výkony, ovšem proti Teplicím řadu situací řešil hodně zbrkle a při několika útočných výpadech ztratil míč a dostal pod tlak vlastní obranu.

V závěru zápasu s Teplicemi se ale projevilo to, proč Klokani nemají víc vítězství a tabulkou se i přes neprohry nevyšplhali výš. Kolektivně začali vyhlížet konec zápasu a to se nemohlo vyplatit. Místo pokračovaní aktivní hry, se hráči stáhli a snažili se tahat čas. Při vlastním přímém kopu z hranice vápna vůbec nehodlali učinit jakýkolv pokus o druhý gól, u dvou vytažených Teplických hráčů bylo snad šest hráčů.

„Hráči si v závěru dělají, co chtějí,“ nebral si servítky trenér Roman Pivarník. „Muselo přijít utkání, kdy se o tom museli přesvědčit, že se takhle závěry za tohoto stavu dohrávat nedají,“ dodal nasupeně.

Přidat desátý zářez do série bez prohry bude asi největší výzvou – zelenobílí cestují v příštím kole do Plzně. „Bude to velmi těžký soupeř, ale pokusíme se zabodovat i tam,“ slibuje Pivarník. Jeho svěřenci tam zcela jistě budou potřebovat o hodně taktičtější a nebojácnější výkon než proti Teplicím.

 

Zápasy Bohemians Praha 1905 bez prohry:

Bohemians Praha 1905 - Jihlava 2:1

Slavia - Bohemians Praha 1905 2:2

Bohemians Praha 1905 - Baník 3:1

Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 1:1

Bohemians Praha 1905 - Jablonec 2:1

Olomouc - Bohemians Praha 1905 2:2

Bohemians Praha 1905 - Dukla Praha 1:0

Příbram - Bohemians Praha 1905 0:0

Bohemians Praha 1905 - Teplice 1:1