Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Klokani bojují, ale góly nedávají

P1650861.JPG foto: Ondřej Zlámal

Když Benjamin Tetteh nastřelil v úvodu zápasu tyčku, vypadalo to, že se diváci v Ďolíčku dočkají branek. Nakonec byla k vidění jenom jedna a to ta, o kterou domácí fanoušci vůbec nestáli.

Svěřenci trenéra Martina Haška byli v prvním poločase aktivnější, chodili často do nadějných protiútoků, kombinovali kolem vápna. Co to ale bylo platné, když nikdo z nich míč do sítě neposlal.

Je to nepříznivý statistický údaj: čtyři branky za osm zápasů, jeden za posledních pět. Na druhou stranu ale deset bodů a pouhých pět inkasovaných gólů přece jenom staví takovou bilanci do jiného světla.

„Když bych to zjednodušil, tak máme směrem dopředu hráče, kteří jsou všichni mladí a v lize začínají. Tetteh začíná, je mu dvacet let. Pod ním hraje Nečas, devadesátpětka, má odehraných pár zápasů. Napravo Reiter, začíná v lize, z Vlašimi přišel v létě. Ze středu doplňuje Hašek, ten je „zkušený“, hraje druhým rokem. Vlevo Siim Luts, jenž od začátku nastoupil k prvnímu ligovému zápasu od května. Takže toto jsou hráči, kteří nejvíc zodpovídají za ofenzivu.

Z obránců - Dostál je spíš spolehlivý, defenzivnější typ obránce, i když se snaží podporovat útok, byť to není jeho největší přednost. A Milan Kocič hraje ligu poprvé, pořád se ještě adaptuje. Jsme nezkušení, nemáme takovou tu chytrost. Netvrdím, že si za zápas vypracujeme deset šancí, ale určitě si jich vypracujeme víc, než vypovídá naše bilance. Mohli jsme vstřelit minimálně jeden gól,“ zamyslel se nad zápasem trenér Hašek.

I přes prohru neztrácel optimismus. „Pokud budeme hrát tak jako v prvním poločase, branky přijdou.“

Trenér Jablonce Zdeněk Klucký popsal změny, které udělal v poločase zápasu. „Řekli jsme si, jak se zajišťovat, aby nás Tetteh nezlobil, v prostředku jsme chtěli jinak dostupovat hráče, abychom jim nedali tolik prostoru na rychlé protiútoky. Kluci to plnili perfektně, navíc nám vypomohl i jeden z útočníků. Obraz hry byl po tom úplně jiný, dokázali jsme držet míč a odpočinout si a měnit tempo hry,“ popsal cestu ke třem bodům.

Na jednu věc se mohou na Bohemce stále spolehnout, věrní fanoušci své hráče nezatracují. „Fanoušky máme nejlepší, k tomu není co dodat. Chtěl bych jim za podporu poděkovat, jenom nás mrzí, že se jim nedokážeme za jejich věrnost odměnit góly.“

Tak třeba to přijde už v příštím kole. I když to bude zatraceně těžký úkol, Klokani totiž pojedou do Štruncových sadů změřit síly s vedoucí Plzní.