Služby
| autor: Martin Boška

Kateřina Svitková byla fanoušky zvolena nejlepší posilou West Hamu

PSX_20210409_172227.jpg foto: Pavel Jiřík ml.

Kateřina Svitková vyhrála ocenění pro nejlepší posilu ženského týmu West Hamu v loňské sezoně. V anketě na klubovém webu jí zvolili sami fanoušci kladivářů.

Opora ženského národního týmu zamířila stejným směrem jako Tomáš Souček loni v červenci, kdy s východolondýnským klubem podepsala dvouletou smlouvu. Od té doby se bývalá slávistka stala stabilní hráčkou základní sestavy a svému týmu pomohla k devátému místu v Super League, osmifinále FA Cupu a semifinále Ligového poháru.

Ve všech klubových soutěžích loni česká záložnice nastoupila k osmnácti zápasům, ve kterých dokázala vstřelil pět branek. Kvalitní výkony podávala také v reprezentaci, se kterou bojovala proti Švýcarkám až do penaltového rozstřelu v baráži o postup na Mistrovství Evropy.

Fanouškovské ocenění si může pětadvacetiletá rodačka z Plzně přidat ke třem vítězstvím nejlepší střelkyně české ligy, čtyřem prvenstvím v anketě Fotbalistka roku, čtyřem mistrovským titulům v dresu Slavie a nominaci na gól roku UEFA za dalekonosnou vyrovnávací trefu do sítě Bayernu v zápase Ligy mistryň.

Svitková při hlasování mezi fanoušky zvítězila nad Francouzkou Hawou Cissokovou a australskými hráčkami Mackenzie Arnoldovou a Emily van Egmondovou, které do týmu loni rovněž přišly z jejich domácích lig a staly se stabilními členkami kádru West Hamu.

Kromě zvolení za nejlepší posilu získala česká hráčka také nominaci na nejlepší gól sezony za svou přesnou střelu ke vzdálenější tyči z domácího utkání proti Birminghamu. Ocenění nakonec obdržela Adriana Leonová, která se průnikem do šestnáctky a střelou do šibenice prosadila proti fotbalistkám Tottenhamu.

„Je mi ctí, že jsem byla zvolena našimi příznivci. Slibuji, že v této sezóně budu ještě lepší,“ napsala Svitková po oznámení vítězství na Twitter.