Služby
| autor: Ondřej Zlámal

Karel Krejčí: Vracím se po roce a půl domů

krejci2.JPG foto: Ondřej Zlámal

Před víkendem jsem měl jasný plán – v pátek v televizi zhlédnout zápas Plzně v Teplicích a Sparty v Mladé Boleslavi, v neděli potom vyrazit na zápas Slavie, kde mě zajímal výkon útočníka Milana Škody. Jenže vše vzalo poměrně rychlý spád a v neděli v podvečer už jsem vedl trénink Viktorie Plzeň jako hlavní trenér.

Byl jsem osloven a musím přiznat, že jsem se nepotřeboval rozhodovat a ihned kývnul. Vracím se vlastně domů po roce a půl, v Plzni jsem strávil nádherná léta jako hráč i jako trenér a když nyní potřebuje pomoc, nebylo co řešit.

Chtěl bych poděkovat vedení fotbalová asociace, že mně umožnilo přijmout plzeňskou nabídku. Vše jsem samozřejmě zkonzultoval i s reprezentačním trenérem Pavlem Vrbou, kterému budu i nadále k dispozici a jsem přesvědčený, že dobře rozjetou kvalifikace zvládneme.

Teď je přede mnou ale jednoznačný úkol – postoupit s Viktorkou přes Vojvodinu Novi Sad a dostat se do základní skupiny Evropské ligy. Hrát a setkávat se s evropskou konkurencí je nutností. Hráči potřebují srovnání, vyšší nároky, zápasovou vytíženost. Profituje z toho nejen klub, ale i reprezentace a celý český fotbal. To neplatí jen pro nás v Plzni, ale i pro ostatní pohárové zástupce.

Času nemáme moc, zápas se rychle blíží. Omlouvám se všem čtenářům, ale nyní není prostor pro delší ligový zápisník. Musím všechny síly koncentrovat na čtvrteční zápas. Doufám, že to chápete a budete nám držet palce. Přeji všem úspěšný týden a věřím, že v něm celý český fotbal bude mít důvod k radosti.

Zdraví Karel Krejčí