Vyhledávání
| autor: Václav Hanzlík

Karel Krejčí: Už se těším na start sezony

P1340478.JPG foto: Ondřej Zlámal

Vedení Viktorie Plzeň si pojistilo služby trenéra Karla Krejčího až do roku 2018 i s následnou opcí na další prodloužení. ,,Velmi si toho vážím a zároveň cítím velkou odpovědnost jak ke klubu, tak i našim skvělým fanouškům. V přípravě tvrdě pracujeme, abychom byli na jaře perfektně připraveni,” uvedl kouč po podpisu smlouvy. Již ve čtvrtek se Viktorie přesouvá na herní kemp na Maltu.

 

Původní smlouvu s Viktorií jste měl do léta. Potěšilo vás, že si Vás klub pojistil s předstihem na další dva roky?

,,Jsem velmi rád, že vedení tímto krokem ocenilo naši práci v posledních měsících, máme za sebou hektický podzim, který s odstupem musím hodnotit především pozitivně. Ne všechno se povedlo dle představ, máme spoustu prostoru ke zlepšení, ale chuť do práce mně ani mým kolegům nechybí.”

 

Jak jste spokojený s dosavadním průběhem přípravy?

,,Musím kluky pochválit. Jedou naplno. Příprava je náročná, ale všichni si uvědomujeme, jak náročné jaro nás čeká. Pochválit musím i všechny členy realizačního týmu odvádí perfektní práci.”

 

Jakou váhu dáváte v této fázi přípravy výsledkům?

,,Samozřejmě vítězství jsou vždy  příjemná, lépe se po nich vstřebává únava, to zná každý fotbalista. Ale pro nás nejsou v tuto chvíli výsledky až tak zásadní, oba přípravné zápasy v Turecku jsme využili k tomu, abychom dali příležitost všem hráčům kádru. Zápasy s Ludogorcem Razgrad i Duisburgem pro nás byly velmi přínosné. Podstatný ale bude vstup a výsledky v ostrých zápasech. Na Maltě počítám s tím, že například střídání v zápasech už nemusí být tolik, jednotliví hráči dostanou více prostoru.”

 

Těšíte se na ostrý jarní start?

,,Samozřejmě. Těšíme se, až to vypukne. A především se těšíme na naše výborné fanoušky, před nimiž se nám hraje vždycky dobře. Plné ochozy v Doosan Areně nám všem přes zimu chybí.”

 

S jakým cílem půjdete do jarních bojů?

,,Viktorie Plzeň musí mít jen ty nejvyšší cíle. Pro nás to znamená být úspěšní a hrát atraktivní fotbal. Tohle všichni cítíme a tvrdě na tom pracujeme."

 

Adolf Šádek, generální manažer Viktorie Plzeň

,,S prací Karla Krejčího panuje po uplynutí podzimu spokojenost. Základní úkoly, kterými byly postup do základní skupiny Evropské ligy a smazání ztráty na čelo ligové tabulky, se podařilo splnit. Tým se navíc pod vedením realizačního týmu Karla Krejčího vrátil k atraktivnímu hernímu stylu, který Viktorii zdobil v předchozích sezonách. Je pravdou, že vystoupení v samotné základní skupině Evropské ligy bylo zklamáním, nicméně jsme přesvědčeni, že pod vedením Karla Krejčího se tým může dále výrazně zlepšovat a navázat na pohárové úspěchy předcházejících let. Karel Krejčí je v dobrém slova smyslu fotbalovým fanatikem, který fotbalem žije čtyřiadvacet hodin denně. Má obrovský přehled, zkušenosti s mládežnickým fotbalem a i díky tomu se mu během podzimu podařilo do sestavy úspěšně zapracovat talentované hráče, na kterých budeme moct stavět v budoucnosti. Součástí smlouvy nejsou žádné výsledkové mety, kterých by trenér musel dosáhnout. Nicméně jsme zajedno v tom, že Viktoria má jen ty nejvyšš ícíle. Těmi jsou zisk mistrovského titulu a důstojná prezentace Plzně i českého fotbalu v rámci evropských pohárových soutěží."

 

Zápasy na Maltě:

31. 1. Plzeň - Legia Varšava

3. 2. Plzeň - Stabaek

6. 2. Plzeň - Groznyj