Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Karel Krejčí udržel neprůstřelnost i neporazitelnost

P1340478.JPG

Plzeňská Viktorka zvládla po vítězném vstupu do UEFA Evropské ligy i následný zápas v Synot lize. Poctivě bránící Bohemians Praha 1905 udolala díky Ďurišově brance v druhém poločase. Trenér Karel Krejčí tak drží svoji sérii – po nástupu do funkce jeho tým už šestkrát vyhrál a drží i nulu na kontě inkasovaných branek – má skóre 14:0.

 

Jak hodnotíte vítězství nad Bohemians?

Jsem spokojený se třemi body, věděl jsem, že  na Bohemce to nemá žádné mužstvo jednoduché. Vstup do utkání jsme měli dobrý, v prvních šedesáti minutách nám Bohemka dala dost prostoru, kombinovali jsme, dřželi jsme balón. Vytknul jsem klukům o přestávce to, že jsem některé z akcí nedotáhli, nebyla z nich střela ani faul, Bohemka držela dlouho bezgólový stav. Hráče jsem nabádal k trpělivosti. Ve druhém poločase jsme šli do vedení, Bohemka prostřídala, nedala nám tolik prostoru, dala tam vysoké hráče, zjednodušila hru. My jsme ztratili střed hřiště, dostali jsme se pod tlak. Acosta pak v dobré pozici přestřelil, my jsme to ale přečkali. Jsem rád, že jsme zápas zvládli vítězně, bylo to třetí utkání v osmi dnech. Ještě jednou opakuji, že to tady nebude jednoduché pro nikoho.

V čem to bylo, že jste svoji převahu nezúročili dřív?

Neřekl bych, že jsme neměli dost šanci. Tříkrát jsme šli sami na branku, bohužel Ďuriš i Petržela prováhali možnosti k zakončení, soupeř akce přerušil. Prosazovali jsme se i v křídelních prostorech, ale měli jsme málo hráčů ve vápně. Bohemka to bojovností uhrála.

Nepřekvapila vás Bohemka svojí sestavou?

Překvapila, čekal jsem trochu jinou sestavu, jiné hráče.  Gajič podle mne ve středu hřiště ještě nehrál. Kostka hrál první ligový zápas. My jsme uráželi fotbalové štěstí, byl to ten hlavní důvod, proč Bohemka držela příznivý stav. Až když prohrávali, tak hráli svůj klasický fotbal.

Nechtěl jste základní jedenáctku přece jenom po Minsku víc obměnit, abyste všechny vytížil?

Já s hráči komunikuju, čeká nás ve středu český pohár, ve kterém dostanou prostor kluci, kteří dneska nehráli. V sobotu máme těžké utkání s Libercem. Snažím se sestavu, která se vykrystalizovala tak nějak držet, myslím si, že kluci to výsledkově i herně zvládají. Dnes jsem udělal jednu změnu, přemýšlel jsem ještě o jedné, nakonec jsem se rozhodl Michala Ďuriše postavit, a jsem rád, že jsem to udělal. Utkání rozhodl. Dal jsem tam jen Milana Petrželu, který si podle mě za vstřelenou branku Minsku základ zasloužil. Četl jsem nějaké jeho rozhovory, kde říkal, že nechce být žolíkem. Tak jsem mu tu šanci dal. Svým pohybem soupeři dělal problémy, finální fázi ale bohužel neřešil dobře.

Jak hodnotíte výkony Honzy Baránka?

Já ho hodnotit nechci, pracujeme s ním, je to profík, má příkladný přístup k tréninku, jeho výkonnost půjde nahoru, věřím tomu, že je to naděje nejenom pro Plzeň, ale i pro reprezentaci.

Jaké je v současnosti postavení Aidina Mahmutoviče?

Já se s ním bavím, trošku má herní útlum, nepadá mu to tam, ale není to hráč, který by dělal problémy, naopak jeho pozitivní přístup se mi líbí. Teď dostane prostor v poháru. Třeba mu to tam začne padat, nikdo ho nezatracuje. Ďuriš hraje dobře, rozhoduje zápasy. Já jsem změnu dnes zvažoval do poslední chvíle. Mám štěstí, že v Plzni jsou hráči, kteří chtějí pracovat a věřím, že přijdou zápasy, kdy týmu pomohou.

Nechtěl jste o své sérii mluvit, ale jak příjemné to je stále vyhrávat a neinkasovat?

Nechci nic zakřiknout. Statistiky v novinách jsem viděl, četl jsem, že se zapisujeme do historie plzeňského fotbalu, alespoň tím. Podáváme zkušené výkony, je vidět, že hráči už mají něco odehráno, zápas s Minskem nebyl fotbal nahoru dolů, na soupeře jsme připravení a nepouštíme je do šancí. Věříme si v útočné fázi, pomůžeme si standardkou. Hráčům tím roste sebevědomí, výsledkově to zvládáme.

Jak to vypadá se zraněnými hráči?

Vašek Pilař jezdí po kontrolách, mám zprávy, že se to lepší, ale na podzim to asi ještě nestihne. Radim Řezník se pomalu zapojuje, ale naplno to bude asi až na zimní přípravu. Dan Kolář čeká, až mu spadne otok, pak si bude chtít zařídit masku a zapojit se, ten na to asi spěchat bude. Bude to o jeho pocitu. Dan se v blízké době zapojí.

David Limberský odehrál další dobrý zápas, jak jeho výkony hodnotíte?

Souhlasím, po těch věcech, které udělal, se nad sebou zamyslel. Už v Příbrami hrál velice koncentrovaně. Patří mezi naše opory a věřím, že v tom bude pokračovat. Je to hráč, který asi nemá v naší lize hrát, má obrovský potenciál. Asi je problém u něj. Ale na to, aby hrál jinde určitě má.