Vyhledávání
| autor: Václav Hanzlík

Karel Krejčí přivezl ukázat pohár

krejcipohar.jpg foto: Foto: Jan Škrle

Krátce po rozhodujícím zápase s Baníkem Ostrava (2:0), v němž si Viktoria Plzeň zajistila mistrovský titul, slíbil trenér Karel Krejčí, že přiveze ukázat cennou trofej do míst, odkud pochází. V neděli svůj slib splnil. Do Dražovic dorazilo přes 300 fanoušků, většina z nich se šálami v červenomodrých barvách.

 

Do malé obce nedaleko Sušice se i přes poměrně chladné počasí vydala velká skupinka příznivců Viktorie Plzeň i lidí z trenérova okolí. Setkal se například s třídním učitelem, který jej vedl na základní škole. „Karel byl obrovský sportovec, vynikal třeba v atletice. Ale všechno dělal s obrovským zápalem a poctivě, stejně jako nyní na trenérské lavičce,“ ocenil svého bývalého žáka Jindřich Weber.

Od starosty obce Vladimíra Mišáka pak Krejčí obdržel pamětní list. „Jsme na tebe všichni pyšní a držíme i nadále pěstě,“ řekl během předání. Trenér Viktorie poté za znělky oficiální viktoriánské hymny zvedl nad hlavu mistrovský pohár, v tu dobu již bylo na setkání téměř tři sta hostů.

„Děkuju za podporu, ale musím se vám všem omluvit za sobotní výprask na Slavii. Mám to v hlavě a je mou povinností se všem fanouškům omluvit,“ vrátil se ještě k poslednímu ligovému zápasu.

Následovala beseda, při níž došla řeč i na možné plzeňské posily, průběh oslav či blížící se EURO ve Francii, kde bude Karel Krejčí v roli asistenta Pavla Vrby. Jeden z fanoušků se dokonce zeptal, zda v případě úspěchu přiveze trenér do Dražovic ukázat i trofej pro mistra Evropy. „To by se mi líbilo, ale zůstávám nohama na zemi. Máme těžkou skupinu, pokud z ní postoupíme, bude to úspěch a my pro to chceme udělat maximum. Dál se zatím rozhodně nedívám.“

Na závěr byla připravená autogramiáda, připravené byly mistrovské plakáty i kartičky, fanoušci se mohli s trofejí pro šampiona Synot ligy i vyfotit.