Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Karel Krejčí: Jsem rád, že jsme uhlídali Krejčího

P1440922.JPG foto: Ondřej Zlámal

Karel Krejčí se dočkal od fanoušků velké pocty. Vyvolali ho jménem na oslavy na letenském stadionu. Za chválu podkěoval, ale poukázal na zásluhy hráčů. Po výhře 3:0 na Letné měl mnoho důvodů ke spokojenosti.

Jak souboj se Spartou celkově hodnotíte?

Hodnotí se mi to dobře. Jsem spokojený, moc spokojený. Zvládli jsme důležitý zápas a udělali jsme velký krok k titulu. Myslím si, že jsme se i trefili do správné sestavy, mužstvo působilo kompaktně. Pomohl nám vedoucí gól, pak nás Sparta dostala pod tlak, přežili jsme penaltu. Ve druhém poločase jsme byli za týmový výkon se odměněni dvěma góly. Kluci se vydali a byli po právu odměněni. Jsem rád za to i kvůli našim fanouškům, se kterým jsme mohli náležitě právě tady na Letné oslavit tři body.

Říkal jste, že jste se trefil do sestavy, tím jste myslel i sestavu Sparty?

Ne, to ne, mluvil jsem jen o té naší. Jsem rád i za Michala (pozn. Ďurfiše), že se dal do kupy -  musím pochválit náš lékařský tým, který na jeho zdraví pracoval. Já jsem sám v tomhle ohledu byl překvapený, jak rychle se zotavil. Je to velký profík, zvládl těžké utkání až nečekaně dobře. Nečekal jsem, že vydrží tak dlouho na hřišti. Týmu velice pomohl.

Chci se zeptat na útočníky, kdy jste se rozhodl o sestavě? A ještě proč jste dal přednost Hubníkovi před Rajtoralem?

Co se týká útočníků – Michal Krmenčík také začal trénovat až v týdnu. Pro Michala jsem se rozhodl až den před zápasem, když mi řekl, že připravený. Nasazení Romana Hubníka jsem měl v hlavě už od doby, kdy se vykartoval Aleš Matějů. Rajtoral měl zdravotní problémy a Radim Řezník není po tom těžkém zranění ještě na takový zápas připravený. Myslím si, že všichni tři stopeři odvádějí výborné výkony, takže jsem dal na pravou stranu Hubníka. Věděl jsem, že Láďa Krejčí hraje ve výborné formě, I ten tah nám vyšel, Láďu jsme eliminovali, nebyl tak výrazný.

Jak vám bylo, když vás fanoušci vyvolali jménem na děkovačku?

Vždycky to potěší, k Plzni mám opravdu vřelý vztah. Jsem rád, že si fanoušci vzpomněli a chtěl bych jim touto cestou poděkovat. Byl bych rád, abych těch vítěžných oslav bylo co nejvíc. Trenéra to samozřejmě potěší, ale je to víc o hráčích, ti dnes odvedli maximum. Jsem rád, že si to mohli vychutnat přímo tady na Letné.

Trenér Ščasný říkal, že o titulu už je rozhodnuto, řekl byste to taky?
Rozhodnuto bude, až to bude definitivní. Na hráče budu působit tak, aby se nadále koncentrovali. Dokud to nebude jisté, tak ať nečtou noviny. Nesmí dojít k žádnému podcenění. Sparta už po remíze na Bohemce vyhlašovala, že vzdává titul, ale to jsem neřešil. My chceme vyhrávat každý zápas. Já bych nikdy nevěřil, že vyhrajeme 15 zápasů v řadě. Vyrovnali jsme rekord a zapsali jsme se do kronik. S Ostravou budeme chtít rekord překonat.

Jak moc jste si oddechl, že jste konečně proměnili penaltu?

Penalta byla dost důležitá, byl jsem před ní i dost nervózní. Penalty soutěživou formou zkoušíme na tréninku, musím přiznat, že těch jistých exekutorů moc není. Volba Ondry Vaňka se ukázala jako správná, v pravou chvíli jsme to zvládli. Ondra to vzal na sebe. Pro další vývoj to bylo důležité.

Plzeň porazila Spartu počtvrté za sebou, máte na ni nějaký recept?

Tak jsou to i díky médiím vždycky vyhecované šlágry. Někteří naši hráči prošli Spartou, samozřejmě, že o motivaci mají tak postaráno. Ale je to stejné utkání za tři body jako třeba proti Příbrami. To také musíte vyhrát, když chcete zvednout pohár na hlavu. Z mužstva ale cítím větší koncentraci, větší hlad po úspěchu. Já osobně tomu zase výjimečnou váhu nedávám. Jak říkám, jsou to tři body jako každé jiné.

Máte 15 výher v řadě, našel byste nějaké klíčové faktory pro takovou sérii?

Přečetl jsem si to ve Sportu, že jsme byli v tomto ohledu třetí v Evropě, to mne samozřejmě potěšilo. Na začátku jara nám to herně tolik nešlo, přesto jsme to výsledkově zvládali. Myslím si, že od zápasu s Bohemkou jsme se i herně zvedli Koncentrace týmu je vidinou titulu zvýšená. Neoslavujeme, máme pokoru. Dokud to není definitivní, musíme se soustředit na každý zápas.