Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Kapitán Ondřej Šourek táhne Jihlavu za záchranou

P1420773.JPG foto: Ondřej Zlámal
Má za sebou roční pauzu kvůli operaci achilovky. Po návratu ho jihlavská kabina zvolila kapitánem jako jednoho z nejzkušenějších. Bývalý stoper Slavie a Žiliny táhne Vysočinu za záchranou. Hodně k tomuto cíli přispěly tři body z Julisky, o kterých rozhodla branka, kterou kapitán ani neviděl.

 

Z Julisky odvážíte hodně zlaté body…

Jsme spokojení samozřejmě! Chtěli jsme tu hrát aktivně. Dukla nás v prvním poločase přehrávala v kombinaci, ve které je silná. Ale naštěstí jsme pořád drželi stav nula nula. Říkali jsme si, že budeme spoléhat na brejky a víc držet míč. Nakonec nám to vyšlo perfektně.

Nakonec si Dukla dala gól sama....

Já ho hodnotit nemůžu, protože jsem ho ani neviděl. Zrovna jsem se vracel, nečekal jsem, že by se to mohlo stát. Za výsledek jsme samozřejmě hrozně rádi.

Radek Voltr měl dvě šance, které nedal, neříkal jste si, že by se to nemuselo vyplatit?

V tu chvíli jsem o tom nepřemýšlel, pořád to bylo nula nula a i bod by byl dobrý.

Jak důležité teď bude doma potvrdit výhru s Příbramí?

Kdyby se nám podařilo vyhrát ještě zápas doma, tak určitě by se nám dýchalo lépe. Navíc je Příbram blízko nás v tabulce, to budeme chtít zvládnout.

Jak vy se po té dlouhé pauze cítíte?

Já jsem měl problémy s achilovkou, které jsem řešil operací. Rok jsem pořádně netrénoval, nehrál fotbal. Už jsem se dal dohromady, trochu ještě doháním fyzičku, už je to lepší a snad už to bude jen a jen lepší.

Jak vám vyhovuje role kapitána?

Už jsem tu skoro nejstarší, asi si mne zvolili kluci z úcty ke stáří.

Už po této výhře věříte v záchranu?

Tak byl to důležitý krok, ale ještě pořád dost zápasů před námi, navíc je tam hodně týmů kolem nás se stejným počtem bodů. Ještě není důvod k oslavám. Ale tohle vítězství nám v tabulce hodně pomohlo.