Služby
| autor: Martin Boška

Kadeřábkův Hoffenheim nestačil na Union Berlín, obere jej o body i oslabený Liberec?

Hoffenheim - twitter.jpg foto: Twitter/TSG Hoffenheim

 

Liberec v Evropské lize zatím podal dva velice rozdílné výkony. Nejprve v domácím zápase po fascinujícím výkonu brankáře Nguyena a Yusufově rozhodující brance udolal belgický Gent. Poté na hřišti srbské „Červené hvězdy” Bělehrad nepřesvědčil publikum a odvezl si drtivou porážku 1:5. 

 

 

 

Nyní stojí před Severočechy doposud největší výzva. Ve čtvrtečním, v pořadí třetím utkání skupiny, zavítají na trávník bundesligového Hoffenheimu, za který nastupuje již šestou sezonu momentálně zraněný reprezentační bek Pavel Kadeřábek.  

Německému soupeři doposud stály v cestě skupinou Evropské ligy stejné týmy jako Liberci. Se všemi si Hoffenheim dokázal poradit, poté co na hřišti Gentu zvítězil 4:1 a CZ Bělehrad porazil 2:0, mu ve skupině právoplatně náleží prozatimní první místo. 

O tom, že se svěřenci trenéra Pavla Hoftycha postaví velice kvalitnímu soupeři, svědčí umístění  Hoffenheimu z nebližších let. Za čtyři poslední sezony se umístil vždy v horní polovině německé Bundesligy, v sezoně 2017/2018 dokonce na třetím místě. 

Proti Slovanu nastoupí modrobílí jako dvanáctý celek tamní nejvyšší soutěže se ztrátou tří bodů na pohárové příčky. Liberec momentálně okupuje páté místo přerušené Fortuna:ligy. 

Poté, co se v týmu Liberce objevilo množství hráčů pozitivních na covid-19, pojede mužstvo do Německa značně oslabené. Tým ze severu Čech tak do utkání nastoupí jako outsider a může v něm jen výrazně překvapit.

„Přestože se testujeme pravidelně, včerejší testy UEFA na Covid nám prokázaly vícero pozitivních hráčů včetně několika členů realizačního týmu, přestože se jedná především o bezpříznakové případy. Do Hoffenheimu tudíž pocestujeme ve značně oslabené sestavě a jedeme tam s tím, že sestavu budeme skládat až na místě. Situace je prostě taková a my to bereme tak, jak to je. S nadhledem,“ okomentoval situaci trenér Pavel Hoftych.

Domácím však bude také chybět velké množství klíčových hráčů. Do utkání nezasáhne právě již zmíněný Pavel Kadeřábek, který patří dlouhodobě mezi opory německého týmu, ale mezi zraněnými hráči se nachází také další hvězdy jako Kramarič, Stafylidis, Bičakčič nebo Hübner. 

Zda Liberec v Sinsheimu překvapí favorita můžete sledovat ve čtvrtek 5. listopadu od 21 hodin na Nova Sport 1.  Ve stejný den se odehrají také zbylá utkání českých týmů v Evropské lize.

 

Hoffenheim – Union Berlín 1:3 (0:0)  

Branky: 80. Dabbur – 60. Kruse (pen.), 85. Pohjanpalo, 90+4´ Teuchert 

Žluté karty: Baumgartner – Luthe, Griesbeck Červená karta: Skov 

Hoffenheim: Baumann – Posch (34. Skov), Vogt, Akpoguma – Rudy, Samassekou, Sessegnon – Grillitsch (81. Gačinovič), Geiger (62. Baumgartner) - Belfodil (62. Adamyan), Dabbur (81. Klauss) 

Union: Luthe – Friedrich, Knoche, Hubner – Ryerson (87. Giesselmann), Andrich, Lenz – Griesbeck (87. Bulter), Gentner (83. Teuchert) - Kruse, Awoniyi (77. Pohjanpalo)