Služby
| autor: Ondřej Zlámal

Kabajevova penalta klokany nemrzela

P1670084.JPG foto: Ondřej Zlámal

Na výsledkové tabuli svítila poslední minuta prvního poločasu a výsledek 0:1, když Bohemka dostala možnost zahrávat penaltu. Míč si vzal velmi sebevědomě do ruky Jevgenij Kabajev, který na hřišti přišel až v průběhu prvního poločasu. Bylo to trochu překvapivé, protože do té doby příliš míčů nevybojoval a musel se do zápasu dostat.

Po neobvykle dlouhém rozběhu sice oklamal brankáře Buchtu, ale míč poslal úplně mimo branku k fanouškům.

„Hned jsem si říkal, že to nedá,“ přiznal po zápase olomoucký útočník Jakub Plšek. „Věděl jsem, jak nám na tréninku Miloš Buchta penalty chytá. Nakonec to šlo hodně vedle.“

Trenér Martin Hašek Kabajevovi penaltu nevyčítal. „Bylo v pořádku, že na ni šel, v pořádku nebylo to, že ji nedal. My nemáme vyhraněného exekutora, na tréninku je kope nejlépe Martin Hašek, ale ten naposledy v poháru taky neproměnil. Máme jich víc neproměněných než proměněných,“ povzdechl si.

Situace byla pro domácí o to horší, že hned přišel poločasový hvizd a byl čas na zahozenou šancí přemýšlet. „Hned jsme Kabajeva v kabině uklidňovali, k čemu by nám bylo, aby se tím trápil a hrál špatně,“ potvrdil Martin Hašek mladší, který nakonec celou patálii napravil svojí šajtlí. Bohemka tak s Olomoucí remizovala 1:1.

„Musím kluky pochválit, že v sobě našli tolik charakteru a vůle po vítězství. Bylo to v druhém poločase příjemné. Neřeknu, že jsme s bodem nespokojení, ale je to tak napůl, protože cítíme, že jsme měli na vítězství,“ uzavřel hodnocení zápasu vršovický trenér.