Služby
| autor: Ondřej Zlámal

Kabajev se poprvé trefil a Bohemka vyhrála

kabajev.jpg foto: Ondřej Zlámal

Ve dvou variantách sestav, ze kterých vybíral nový trenér Martin Hašek, Kabajev vůbec nebyl. Nakonec zvolil tu, ve které ruský útočník přece jenom figuroval. "Jsem rád, že byl hned od začátku před brankou nebezpečný,"pochválil ho. Jevgenij Kabajev se za důvěru odvděčil tím nejlepším způsobem - vstřelil vítězný gól.

Blahopřeji k vítězství, jaký to byl pro vás dnes zápas?

Chtěl bych nejprve poděkovat týmu a trenérovi za důvěru. Všichni jsme bojovali na sto procent, abychom uspěli a to se nám podařilo. Rád bych také poděkoval fanouškům za jejich fantastickou podporu.

Co můžete říct ke svojí brance, vy jste míč nejprve nahrával zpátky, pak se k vám vrátil…

Nebyla to nijak těžká střela, odrazil se ke mně míč. Nezáleží na tom, že jsem tu branku nakonec dal já, hlavní je, že se nám podařilo dnes vyhrát, moc jsme to potřebovali.

Co vám řekl nový trenér?

Poblahopřál mi k dobrému zápasu, mluvili jsme spolu i před utkáním během rozhovorů, které měl se všemi hráči. Nebylo moc času, všechno jsme přizpůsobili tomu, abychom vyhráli a bojovali s maximálním úsilím.

Proč jste střídal?

Když jsem dal branku, jsem si trochu natáhl sval, bolelo mne to, bylo lepší, když jsme vystřídal a mohl hrát někdo úplně zdravý.

Byl jste na lavičce nervózní? Pořád hrozilo to, že Jihlava vyrovná...

Nemohl jsem se dočkat konce, byl jsem nervózní, měli jsme šance, ale nedařilo se nám přidat druhý gól. Ale dopadlo to dobře, jsem rád, že jsme udělali fanouškům radost. Vytvářejí tu opravdu domácí prostředí.

 Příští zápas hrajete v Boleslavi, určitě nebudete chtít čekat na druhý gól dlouho…

Samozřejmě, že ne, snažím se vstřelit gól v každém zápase. Bohužel ne vždycky to vyjde. Ale budu o to usilovat s největším možným úsilím.

Foto: Pavel Jiřík