Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Josef Jindřišek: Bob Zlámič nás podržel

nebe.jpg foto: Pavel Jiřík ml.
Nápor na nervy zvládl. I když přiznal, že byl nervózní. Kapitán Bohemians Praha 1905 Josef Jindřišek proměnil pokutový kop proti Vysočině Jihlava, vyrovnal a přispěl k první ligové výhře Klokanů. Při pozápasovém rozhovoru pochválil také brankáře Zdeňka Zlámala. A touží po dalším vítězství hned v příštím kole na Slavii.

Jak moc se vám ulevilo, že jste konečně vyhráli?

Ulevilo hodně. Škoda, že to nepřišlo dřív. Začali jsme dobře, tak, jak jsme si řekli v kabině. Pak Jihlava začala hrát aktivněji a my jsme si s tím nedovedli poradit. Byli jsme daleko od hráčů a Jihlava chodila do brejků, z jednoho nás potrestala. Do poločasu jsme se z toho nedokázali dostat. Přišla bouřka v kabině, kde jsme si řekli, že to otočíme a to se podařilo. Takže velká spokojenost.

Byl jste vzhledem k té situaci před penaltou nervóznější?

Malinkou nervozitu cítím vždycky. I když na to jdete za stavu tři nula, tak prostě penaltu chcete dát. Prostě jsem ji dal, to nás nastartovalo, Jihlava zalezla do obrany, měla jednoho vyloučeného hráče a na brejky jsme hráli my. Pak přišla o dalšího a pak už jsme si to ohlídali, i když nakonec měla i šanci, to nás ale podržel v bráně Bob Zlámič. Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě, zaplaťpánbůh zato.

Pomůže vám výhra zlomit sezonu k dobrému?

Zakusili jsme konečně, jak chutná výhra, a budeme to chtít zopakovat za týden se Slavií.

Jak jste viděl situaci před první červenou kartou?

Těžko říct, Jánoš šel do skluzu a netrefil míč, rozhodčí mohl dát žlutou i červenou. Ale prostě dal červenou, viděl to tak. Mohl to být zlomový moment, Jánoš hrál do té doby dobře, držel balon, po jeho odchodu Jihlava ztratila střed, který jsme pak kontrovali my.

Myslíte si, že vám kartami Jihlava situaci usnadnila?

My jsme v druhém poločase hlavně hráli aktivněji, jinak, napadali jsme je, dostupovali jsme je a to je recept na každého soupeře. Když máte za sebou nebo u sebe natěsno hráče, ztrácíte balony, hraje se vám blbě.

Myslíte, že jste výhrou zachránili trenéra Pivarníka?

To já nevím, jestli jsme někoho zachránili. My jsme hráli za všechny, chtěli jsme vyhrát. Žádné signály o nějaké změně jsme neměli. Vyhráli jsme jako tým, hráči i trenéři.

I v devíti si Jihlava vypracovala velkou šanci na vyrovnání…

To je naše bolístka, každý míč, co letí do vápna, tak pomalu smrdí gólem. Zaplaťpánbůh, že nás Zlámič podržel, bod by pro nás byl málo a Jihlava by byla spokojená.

Co příští týden na Slavii, troufnete si i tam hrát o vítězství?

Určitě, každý zápas začíná za stavu nula nula a nemáme se čeho bát. Nevidím důvod, proč bychom tam nemohli vyhrát.