Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Josef Hušbauer: Budeme fandit Boleslavi

P1450403.JPG foto: Ondřej Zlámal

Konečně se dočkal. Proti Slovácku se Josef Hušbauer poprvé trefil v červenobílém dresu. Bylo to v pravou chvíli, když těsně před jeho povedenou ránou Slovácko vstřelilo kontaktní gól. V rozhovoru po vítězství 5:1 přiznal, že bude fandit ve finále poháru Boleslavi.

Konečně první gól za Slavii....

Jsem rád, že jsem to konečně prolomil a že jsem pomohl týmu. Bylo to za stavu 2:1, kdy jsme si nechali dát gól a byli jsme nervózní. Tak je dobře, že to takhle vyšlo. I pro mne, střelecky jsem trápil, je to pro mne úleva.

Mohl ten gól být vůbec hezčí?

Jsem rád, že jsem takový dal. Jak jsem už říkal, hlavní je, že jsem pomohl týmu a snad jsem trochu odčinil tu penaltu.

Byl to zlomový bod zápasu? Po něm jste hráli už uvolněně.

Asi ano, chtěli jsme dát třetí branku, abychom nebyli nervózní. Bohužel jsme ale místo toho inkasovali. Třetí gól nás hodně uklidnil a byl důležitý. Zápas byl vyrovnaný, v takovém vedru se nedobře běhá, proto bylo dobře, že jsme dali první gól my. Na pět jedna to ze začátku vůbec nevypadalo.

Byl to klíčový krok k pátému místu?

Víme, že nám stačí bod. Určitě ale budeme chtít vyhrát oba dva zbývající zápasy. A budeme fandit Boleslavi, aby vyhrála pohár.

Co chybělo vaší druhé střele z dálky, byla ještě povedenější než ta první…

Byl to jen kousek, chtěl jsem gólmana obstřelit, viděl jsem, že má zakrytý výhled. Chyběl kousek. Pokusím se o takové střely i příště.