Služby
| autor: Ondřej Zlámal

Jaroslav Šilhavý po neúspěšném zápase s Astanou

astana.jpg foto: Ondřej Zlámal

 

Úvodní hodnocení trenéra Šilhavého: 

První poločas byl z obou stran opatrný a bez šancí. Jediná chyba při standardní situaci umožnila soupeři lacině skórovat. Ve druhé polovině jsme se snažili proměnit náš šanci, ale nepovedlo se nám to. Astana si vedení již pohlídala a tým se nám podařilo ukončit cestu Evropskou ligou.

Jaký vliv měli krajní obránci na hru, většina center nebyla adresována, a co říkáte na chybu Jana Laštůvky?

Naše hra se zlepšila díky zlepšení pohybu a agresivní hře. Dopředu jsme se dostali právě po stranách. Terén nebyl dobrý z plného běhu pro kluky nebylo jednoduché. Nebyli jsme dostatečně hladoví v pokutovém území. Problem byl v nevyužitých tutovkách Micka Van Burena a Tomáše Necida. Nevím co se stalo při gólu. Normálně ten prostor brání Milan Škoda, ten však na hřišti už nebyl. Sudí signalizoval ofsajd, ale poté se s hlavním rozhodcem dohodl a uznal.

Jak blízko bylo, aby začali Hušbauer aDeli ? Co se stalo se Škodou? 

Oba dva hráči nepustí do hry zranění. Když je třeba střídat v začátku utkaní, tak je to nepříjemné. Milan si hnul s kyčlí, a proto nemohl pokračovat. Deli nehráje již déle a Hušbauera nahradil Danny. Nechceme se vyloučit na nepřítomnost.

Jak je možné, že nebyla připravena kvalitní terén pro zápas takového rozměru ?

V tomto období už není tráva neroste a není jednoduché hřiště kvalitně připravit. Nechci napadat kluky, co se starají o trávu. Ti udělali maximum a nechci ani hanit jejich práci.

Nikdy nenastupují Škoda a Necid současně, nepomohlo jejich postavením v dnešním zápase vedle sebe hned od začátku utkání ?

Jsou typologicky hodně podobní a několik částí zápasů spolu již odehráli. Dnešní nasazení obou dvou od začátku by nebylo vhodné. Mohlo se to stát v průběhu utkání, ale to jsou jen spekulace.

Jak vnímáte reakci týmu na to, jak dokáže vypořádat se s tlakem, který je na něm vyvíjen?

Vize a cíle nového vlastníka jsou velké a po zisku titulu ještě posunuli, proto se v létě změnily kádru. Není jednoduché zařazovat každých půl roku nových hráčů do sestavy. Přišli hráči zvučných jmen a asi nám nestačil čas je pracovat. Nyní přichází čas a řekni, co se nám podařilo a co ne.

Jak vidíte svou pozici po dnešním zápase, cítíte se v ohrožení?

Nyní mě nejvíce trápí dnešní zápas. Poté přijde okamžik, kdy to budeme moci řešit. Jeden zápas nerozhodne o tom, jestli naše práce je dobrá, nebo špatná. Platí to, co jsem říkal včera na tiskové konferenci před zápasem.

Budete jednat v nejbližších dnech o uplynulé půli sezóny a konkrétně o vaší pozici ?

Zítra mám s Honzou Nezmarem schůzku. Tam se dozvíme více. Neznám datum nějaké další větší schůzky.

Čím si vysvětlujete, že tým provázela v posledních zápasech herní křeč?

Hráli jsme se hodně a tlak byl velký. Ve druhé polovině byla naše hra opravdu dobrá. Těžko říci, co se stalo v důležitých okamžicích, jestli se na tom podepsal terén, nebo samotní hráči. Nemyslím si, že Slavia hrála hůře než minulou sezónu. Nyní se snažíme hrát více kombinací, ne jako minulý rok, kdy jsme hráli přímo a mnohokrát zápasili až do konce.

Připravil Martin Kameník