Služby
| autor: Martin Boška

Jaroš drží v Irsku neprůstřelnost a jeho tým vede ligu

Jaros_13_8_20_524407.jpg foto: Sport Invest

Vítězslav Jaroš se v Irsku rychle zabydlel a potvrzuje to svými výkony. 19-ti letý brankář odešel do irského klubu St. Patricks na hostování z Liverpoolu letos v únoru a již tou dobou přicházel jako gólmanská jednička. Nyní drží třízápasovou sérii čistých kont a jeho tým se po osmi kolech nachází na první příčce tamní nejvyšší soutěže.

Jak bylo slíbeno, tak se také stalo. Jaroš se stal poměrně záhy brankářskou jedničkou svého nového týmu, když ve všech úvodních osmi zápasech irské ligy odchytal celých 90 minut. 

To nadějný český strážce svatyně zpečetil svými skvělými výkony, kterými pomohl svému týmu na čelo tabulky. St. Patricks letos ještě neprohráli, připsali si pouhé dvě remízy, a tak se patřičně nachází na vedoucí pozici.

Výrazně tomu pomohl právě český brankář. Ten udržel čisté konto v pěti z osmi zápasů a sérii neprůstřelnosti drži i nyní. V posledních třech zápasech totiž neinkasoval žádný gól.

Odchovanec Slavie Praha přestoupil do Liverpoolu v roce 2017. V něm následně chytal v mládežnických týmech. Přechod do dospělého fotbalu přišel na řadu letos a Jaroš ho zvládl na výbornou, jelikož lepší start v novém působišti si lze jen těžko představit.

Velký posun ale nezaznamenal pouze český hráč. Po jeho příchodu se irský tým výkonostně výrazně zvedl a dobývá nejvyšší příčky. To bylo ještě v loňské sezoně nepředstavitelným cílem, když St. Patricks skončili na šestém místě z deseti celků a jen o dva body se vyhnuli baráži o udržení.

Doufáme, že se bude brankářskému talentu mezi tyčemi nadále dařit a působení v Dublinu ho posune správným směrem. Na základě posledních výkonů můžeme rozhodně říci, že je k tomu na dobré cestě.