Aktuality
| autor: Ondřej Zlámal

Jan Koller nováčkem CZECH TEAMU 96

P1230018.JPG foto: CZECH 4 SPORT Ondřej Zlámal

Už když se začal rozcvičovat u postranní čáry, diváci začali vyvolávat jeho jméno. Jan Koller byl v Czech Teamu 96 nováčkem a dočkal se v Edenu bouřlivého přivítání. Přinášíme vám rozhovor, který poskytl novinářům v mixzoně po zápase.

 

Jak jste si zápas proti Německu užil?

Jsem rád, že mne kluci vzali mezi sebe jako nováčka. Jsem jediný, který v mužstvu nehrál, moc jsem si to užil, byl to příjemný večer.

Kde jste vlastně tehdy EURO 96 sledoval?

Bylo v Lokerenu, kam jsem tehdy přestoupil. Na zápasy jsme se dívali na hotelu společně s českými kluky, kteří tam tehdy působili. Jsem rád, že to tehdy dotáhli až do finále a mohli jsme na něj takhle zavzpomínat.

Jak jste spokojený se svým výkonem?

Herně to bylo trošku horší, minulý týden jsem si natáhl tříslo, takže výkon nebyl takový, jak jsem si to představoval, ale i tak bylo fajn. Prožili jsme s tímto týmem spolu spoustu nádherných zápasů, bylo na co vzpomínat.

Dá se to porovnat třeba s nedávnou exhibicí Davida Jarolíma v Hamburku?

Dá se to porovnat, i tam byla báječná atmosféra, tenhle zápas se tomu hodně přiblížil. Je nádhera, že na nás lidi nezapomněli a přišli si to užít. Děkuju jim za to.

Co říkáte současné reprezentaci?

Myslím si, že se blýská na lepší časy, je velká šance probojovat na mistrovství Evropy ve Francii. Já ve Francii žiju, byla by to paráda, kdyby to zvládli. Hodně napoví nejbližší zápas na Islandu.

Vy jste tam jeden nešťastný zápas odehrál, vzpomenete si na něj občas?

Raději už ne, tam to byl můj nejhorší zápas, co jsem v reprezentaci odehrál. Snad to tam kluci zvládnou a dopadnou úplně jinak, my jsme prohráli tři jedna. Soupeře jsme tehdy podcenili, vlítli na nás, navíc jsem byl vyloučený. Držím palce ať to dopadne úplně jinak.

Blogy

Blog Ondřeje Zlámala

Slavia si neumí poradit se zataženou obranou

Fanoušci Slavie jakoby sledovali loňskou sezonu ze záznamu. Slavia prohospodařila náskok na čele tabulky a zatímco vloni nepohrdla titulem Plzeň, tentokrát má k němu našlápnuto Sparta. Červenobílí... >>
Blog Martina Michalce

Na své fotbalové škole mluvil Petr Čech o posunu mladé generace i o své budoucnosti

Po dlouhých třech letech se Petr Čech dostal osobně na svoji fotbalovou školu. A dokonce poprvé v pozici někoho, kdo nemusí řešit neodkladné pracovní záležitosti spojené s novou sezonou. Na konci... >>
Blog Martina Bošky

Vzestup českého ženského fotbalu? Diametrální. Není se vůbec za co stydět, ba naopak

V souvislosti s ženským fotbalem si v posledních dnech vybavíme především obrovské zklamání, které přineslo penaltové vyřazení v baráži o postup na evropský šampionát. Fotbalistky měly postup... >>