Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Jan Bořil se na zápasy se Slavií těšil

P1400408.JPG foto: Ondřej Zlámal

Jan Bořil vyrostl v Mladé Boleslavi, kromě hostování ve Viktorce Žižkov, jiný dres neoblékl. Slavia je pro něj nový impulz. Trenér Dušan Uhrin ml. i jeho asistent Petr Čuhel ho z Mladé Boleslavi dobře znají, moc dobře vědí, proč si rázného obránce do týmu pořídili.

 

Jak váš přestup do Slavie probíhal?

Poprvé jsem dostal nabídku před půl rokem v létě, byl jsem rád, že se ozvala právě Slavia. Za půl roku mi končila smlouva, už jsem potřeboval nový impulz. Vypadalo to ze začátku dobře, pak ale nakonec to ještě nedopadlo, neměli za mne náhradu, tehdy to ještě nevyšlo.

Teď už ano, jak velká to bude pro vás výzva?

Musím říct, že pro mne byli jedním z hlavních důvodů fanoušci a atmosféra na stadionu, pak jsem se chtěl hlavně ve své kariéře posunout dál.

Co říkáte na atmosféru, která v posíleném týmu panuje?

Samotného mne to až trochu překvapilo, jak dobrá atmosféra v kabině a v klubu panuje. Investuje se do budoucnosti, jsem rád, že mohu být u toho. Konkurence bude velká, nikdo nebude mít nic jistého, ale to není nikde. Od toho je příprava. Doufám, že se prosadím, že dostanu od trenéra důvěru a na jaře vybojujeme poháry.

Prozradil vám trenér Uhrin, proč vás bere do týmu? Nechtěl vás trochu jako takového „zlého“ muže?

Na to ještě nebyl čas, jsem tu jen čtyři dny. Ale samozřejmě, že jsem s ním mluvil. Jsem univerzál, mohu hrát nalevo, napravo, na středu, uvidíme, jak to všechno bude.

Stihl vám Karel Jarolím dát nějaké rady, které by se týkaly Slavie?

Abych pravdu řekl, tak se to všechno řešilo přes mého manažera, na nějaké rozloučení nezbyl bohužel čas.

Jaké to bylo hrát za Mladou Boleslav proti Slavii?

Mně se to vždycky strašně líbilo, když Slavia přijela k nám, nebo my přijeli sem do Edenu. Atmosféra takových utkání je výjimečná, hlavně v zápasech tady. I poslední remíza 1:1 byla vyhecovaná, byl to nádherný zápas. Na utkání se Slavií jsem se vždycky těšil.

Předpokládám, že pan Uhrin i pan Čuhel vás znají ještě z Boleslavi….

Přesně tak, já jsem v sedmnácti, v osmnácti poprvé přišel do áčka, byl u toho pan Čuhel, takže i to, že je teď tady, pro mne byla dobrá zpráva.

V Boleslavi jste poháry zažil, i když jste se neprobili před předkola, bude to ve Slavii jiné?

To už je minulost, já pevně věřím, že poháry pro Slavii vybojujeme a budeme v nich pak úspěšnější.