Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Jakub Diviš: Rosickému jsem při střídání zatleskal

P1530756.JPG foto: Ondřej Zlámal

„Přiznám se, že když jsem viděl, že jde Tomáš Rosický na hřiště, tak jsem se neudržel a zatleskal mu,“ prozradil po zápase boleslavský gólman Jakub Diviš. Remíza na Spartě mu samozřejmě udělala radost, nejenom pro to, že v rodině má i velké příznivce Sparty.

Je bezprostředně po zápase, máte víc radost z bodu, nebo vás mrzí, že jste nevyhráli?

Před zápasem bychom remízuu z Letné brali všichni, protože takový bod je cenný. Po průběhu si myslím, že jsme klidně mohli i vyhrát, vyložených šancí jsme měli více než Sparta. Navíc jsme si nechali dát dvě branky ze standardek, které jsme si mohli lépe ohlídat. Ale musíme být zase pokorní, dvakrát jsme dotahovali a zvládli jsme to. Takového bodu si musíme vážit.

Před tím prvním inkasovaným gólem jste zabránil výstavnímu vlastňáku…

Centr tečovali hned dva naši hráči, Golgol a nakonec ještě Hulis (pozn.Lukáš Hůlka), stačil jsem do toho jenom plácnout a srazit to někam před sebe. Samozřejmě, že takový míč si Lafata prostě našel a dohrál to do brány. Tohle on umí bohužel dost dobře.

Díval jste se pak na tabuli na stadionu na opakovaný záběr, nemohl jste tomu věřit?

Díval jsem se, jak to celé bylo. Vůbec jsme tu situaci nedohráli, tak jsem si to raději hned prohlédl.

Byl vaším nejlepším zákrokem ten proti Marečkově half-voleji?

To nevím, stejně k ničemu nebyl, následoval roh, ze kterého jsme hned dostali na 2:1. Jenom jsem to oddálil.

Jak jste se na takový zápas připravoval? Přece jenom se vracel Tomáš Rosický, takových utkání nehraje člověk moc…

Těšíl jsem se strašně celý týden. Tchýně je obrovská sparťanka, když jsem jí nabízel lístky, tak mi řekla, že nepojede, že by byla smutná, až prohrajeme. Těším se, až přijedu domů a hned jí zavolám, že to dobře dopadlo. (usmívá se). Byl to fantastický zápas, fantastická kulisa. Nechal jsem strhnout a když Rosa nastupoval tak jsem tleskal taky. Byl to neskutečný hukot.

Takže jeho návrat potěšil i vás?

Liga zase stoupne na kvalitě, kluci uvidí na hřišti skvělého fotbalistu, který ve fotbale dokázal neskutečné věci. Je dobře, že se vrátil.

Výborně jste hráli v záloze, dostupovali jste hráče, byla vaše taktika na tom postavená?

My jsme se na to celý týden chystali, připravovali jsme si ten systém, aby fungoval. Sparta s tím měla obrovské problémy, trenéři to vymysleli dobře, Sparta si v přechodové fázi nevěděla rady. Fungovalo to.