Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Jakub Diviš: Na zápas v Edenu jsem se těšil osm let

P1570448.JPG foto: Ondřej Zlámal

Jakub Diviš je slávista a netají se tím. Přesto, že v Edenu dlouhou dobu působil, na mistovský zápas na novém stadionu si musel osm let počkat. "Byla tu krásná atmosféra, i když jsem se osprchoval pivem," povzdechl si po zápase, ve kterém měl celou řadu zákroků, které jeho týmu ale k bodovému zisku nepomohly.

Jak jste si v Edenu zachytal?

No, práci jsem dnes nějakou měl, bohužel na bod nebo na tři to nestačilo, jsme zklamaní.

Musel jste chytat hned v úvodu několik střel…

Slavia na nás vletěla, my jsme byli pasivní a vlastně jsme čekali na to, až dostaneme gól. Byli jsme pod neustálým tlakem, nakonec ten gól bohužel přišel.

Jak nepříjemné bylo to přerušení, rozcvičoval jste se před kabinou, abyste se udržel ve střehu?

Já si myslím, že to nic neovlivnilo. To se stane, byl to jen dřívější poločas. Bohužel hned po zahájení hry jsme inkasovali, sice jsem jednu šanci chytil, ale byl z toho roh a z něj gól. Další znegovaný zákrok.

Dalo se něco s tím obloučkem udělat?

Bohužel jsem měl před sebou v souboji dva hráče a míč jsem netrefil tak, jak jsem chtěl. Svezlo se mi to po pěsti a dostalo se to přes ty dva hráče, někoho to trefilo do holeně a odrazilo se to k Ngadeovi a ten to bohužel takhle trefil.

Druhému gólu mohla asi zabránit obrana spíš než vy?

Byli jsme málo důrazní v našem vápně, balón tam zůstal, dvakrát nebo třikrát jsme ho mohli odkopnout, nepovedlo se to. Slavia byla hladovější a dotlačila to tam.

Na konci jste předvedl dlouhý sprint, za kolik máte stovku?

To nevím, ale nakonec jsme snížili a měli dvě standardky, mohlo to dopadnout všelijak. Musel jsem tam jít. Snažil jsem se vrátit co nejrychleji, naštěstí jsem to stihnul.

Netáhlo vás to do té druhé kabiny, když jste na stadion přijel?

Já jsem se na ten zápas strašně těšil. Čekal jsem na to osm let, kdy si zachytám v novém Edenu. Dneska jako host. Je to krásný stadion, krásný pocit si tu zachytat, krásná atmosféra, přišlo hodně lidí. Osprchoval jsem se pivem, super to bylo.

Jak to, že jste tu nikdy nechytal?

Jenom benefice a rozlučkové zápasy, mistrák jsem si tu nezachytal.

Nemrzí vás to, že na vás házeli pivo, když jste tu tak dlouho byl?

Jsou to mladí kluci, kteří si mne nepamatují. Asi neví, že jsem tu hrával. Neberu si to tak. Jsem už v Boleslavi, snažím se odvádět co nejlepší výkony pro ni. K Slavii mám ale ze všech ostatních klubů nejblíž.

Nemáte radost aspoň z toho, že jste chytil tolik gólů?

To je nepodstatné, když se prohraje, tak je to úplně jedno.