Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Jak se Marek Červenka lekl Tribuny Sever

cervus.jpg foto: Ondřej Zlámal

Takovou šanci si útočník sám ani vypracovat nemůže. Vracíte se hluboko v ofsajdové pozici z útoku, nikde nikdo. A najednou vám soupeřův hráč omylem pošle přihrávku. Vám se stačí otočit a běžet na branku. Že to není tak jednoduché, se přesvědčil teplický útočník Marek Červenka.

Na co v tu chvíli myslel Jan Sýkora, to ví jen on sám. Možná si užíval atmosféru zaplněného stadionu. Na středu hřiště viděl, že dopředu by to bylo riskantní, tak poslal míč zpátky. Našel ovšem teplického forwarda a vyrobil jeden ze zlomových okamžiků celého zápasu.

Červenka si míč ani nezpracoval, bylo na něm vidět, že mu také dalo práci si nově vzniklou situaci a postavení na bojišti uvědomit. Z první vystřelil směrem na Pavlenku, který samozřejmě také nebyl na takovou akci nachystaný. Vypadalo, jako by se Červenka lekl zaplněné Tribuny Sever a míč poslal vedle pravé tyče, minul tak prázdnou branku. Kdyby ještě postupoval dál…možná by to i udělal, kdyby za brankou byla prázdná tribuna třeba jako na Dukle. Kdo ví…

Pavlenka vykopl míč a ten po několika odrazech skončil na břevnu teplické branky. Odrazil se k Milanu Škodovi a ten předvedl, co s takovou akcí…srovnal si krok a skákající míč napálil do sítě, jako když kladete šestku v rugby. Ani náhodou se něčeho leknout…

Televizní záběr pak směřoval na Červenku, který se držel za hlavu. Aby také ne. O tom se mu bude ještě hodně dlouho zdát.

Nutno dodat, že Slavia měla v této situaci štěstí. V bojích o Evropu proti jiným soupeřům by tenhle moment skončil inkasovanou brankou. Snad si ty slabší chvilky hoši z Edenu vyberou včas než přijdou znova boje s těmi Anderlechty.