Služby
| autor: Martin Boška

Interobal Plzeň vyhrál poprvé v historii základní část

Vnuk - Pavel Jiřík.jpeg foto: Pavel Jiřík ml.

Našlapaný závěr základní části nejvyšší futsalové soutěže přinesl před reprezentační přestávkou jeden zápas za druhým. Do startu play-off stále zbývá odehrát ještě šest utkání, přesto je o pořadí na prvních pěti místech rozhodnuto. Vítězem základní části se vůbec poprvé stal plzeňský Interobal.

Plzeňští nesměli v závěrečných dvou utkáních zaváhat. Svou roli favorita zvládli, když zvítězili v Liberci 4:0 a Helas Brno poté deklasovali vysoko 9:2. Po poslední výhře tak mohli v domácím prostředí slavit historický úspěch.

Vzestup plzeňského klubu je v posledních sezonach více než znatelný. Podobnému úspěchu byli hráči blízko již v loňské sezoně, kdy jim prvenství nakonec uteklo o tři body, které ztráceli na mistra z Chrudimi. 

Letos to mezi oběma kluby bylo ještě těsnější. Chrudim až do posledního kola bojovala o obhajobu. Poslední domácí utkání proti Mělníku zvládla s přehledem a výhrou 10:0 si ještě navýšila konečné skóre. Ani to ale na Plzeň nestačilo. Modrobílí s jejich 140 nastřílenými brankami nakonec dokázali právě o skóre udržet první místo.

„Nemůžu klukům nic vyčíst, protože k zápasu od první minuty přistoupili velmi dobře a věděli, o co se hraje. První cíl jsme splnili, teď budeme čekat, až se kluci vrátí z nároďáku, a pak začne nejdůležitější část sezony,“ sdělil po utkání trenér Plzně Marek Kopecký.

Řadu hráčů Interobalu nyní čeká reprezentační sraz. Zúčastní se ho gólmani Němec a Vahala. Dále pak také univerzálové Holý, Rešetár, Seidler a Vnuk. Za slovenskou reprezentaci budou hrát Kozár, Rick a Zdráhal.