Vyhledávání
| autor: CZECH 4 SPORT

Hru Sparty ve druhém poločase rozhýbal Čermák

cermak.png foto: CZECH4SPORT

Autor: Vít Zábranský

Střední kreativní záložník Aleš Čermák se vrátil po dvou letech do Sparty. Předtím sbíral zkušenosti na hostování - nejprve v Hradci Králové a pak ve středočeské Mladé Boleslavi, kde se rozehrál ke skvělým výkonům. Mezi nejlepší hráče se zařadil i v bezgólové generálce letenských proti Fenerbahce.

Reprezentant do jedenadvaceti let naskočil proti tureckému gigantovi do druhého poločasu. A svým výkonem rozhodně nezklamal. Hodně si sbíhal pro balóny do hlouby pole a několikrát dobře připravil předfinální přihrávkou situaci svým spoluhráčům. Jeho nejvýraznější moment však přišel při útoku Sparty v 62. minutě. To nejprve rozehrál ve skluzu ze středu pole do strany na Konatého, a po jeho individuální akci a zpětné přihrávce chytře pouštěl mezi nohama na lépe postaveného Dočkala. Jeho střelu však zablokovali obránci Fenerbahce.

Tuto situaci, ale i svoje šance na základní sestavu okomentoval Aleš Čermák pro Czech4Sport takto:
„Ve druhém poločase jsme měli docela dost šancí, takže s výsledkem je spíše nespokojenost, protože jsme žádnou neproměnili. Já sám jsem tam mohl dvakrát střílet, jednou jsem si to špatně zpracoval a pro druhé jsem to pouštěl na lépe postaveného spoluhráče. Zápas jsem si ale užíval, počítám ho mezi největší zápasy v kariéře, které jsem zatím odehrál. V přípravě jsem se snažil dělat všechno, co bylo v mých silách. Teď je to všechno na trenérovi. Zápasů je ale hodně, tak uvidíme.“