Vyhledávání
| autor: CZECH 4 SPORT

Hradec v euforii, Klokani v nesnázích

P1500528.JPG foto: Ondřej Zlámal

Autor: Vít Zábranský

Lépe nováček z Hradce těžko mohl e.Pojisteni.cz ligu začít. Díky třem brankám sestřelil v Ďoličku Bohemku a veze si zasloužené tři body. Naopak Klokani mají ještě více starostí. Zápas byl výjimečný pro řadu hráčů, například brankář hostů Radim Ottmar prožil ve dvaatřiceti letech snovou prvoligovou premiéru.Přinášíme vám pozápasové ohlasy aktérů.

Frimmel: Vysoké vítězství je práce celého týmu

„Dnes se nám utkání hodnotí velice dobře, vyhráli jsme tady 3:0, čehož si ceníme,“ říkal po zápase spokojený kouč Východočechů Milan Frimmel. Hradec Králové se postaral o nejvyšší domácí porážku Bohemky od roku 2012. „O tom jsme ani nevěděli, žádné rekordy nelámeme. Každé vítězství mužstvo posune, kluky to určitě povzbudí do další práce.“

Podle Koubka zlomil utkání první gól

„V prvním poločase to mělo z naší strany kvalitu,“ začal své hodnocení trenér Bohemky Miroslav Koubek. „Zápas ovlivnilo to, že se nám rozpadly kraje, kvůli svalovému zranění musel vystřídat Siim Luts, Tomáš Berger ještě nemá úplně natrénováno, šíře kádru je u nás problémem,“ popsal Koubek starosti Klokanů.

Jako rozhodující moment označil první branku Hradce. „I když se nám nedařilo tolik jako v první půli, měli jsme hru pod kontrolou, paradoxně jsme však dostali gól. Musím se na něj podívat, jestli šlo o chybu gólmana. Těžko teď říct, ale když to skončilo v bráně, byl jsem překvapený.“

Fryšták: Balón jsem viděl až nade zdí, chyběl mi kousek, abych ho chytil

 „Po gólu ze standardky převzal Hradec otěže a začali jsme se vytrácet ze hřiště,“ zhodnotila nová brankářská jednička Bohemians zápas. „První gól? To jsem viděl střelu až nade zdí, abych na něj doskočil, chyběl mi kousek, bohužel. U druhého gólu mi to tečoval Zoran (Gajič), který zavíral první tyč, do protipohybu,“ popsal první dva brankové momenty gólman, který se po odchodu Zlámala na poslední chvíli stal ve Vršovicích jedničkou.

Klub stále řeší hostování gólmana Viktora Budínského ze Sparty. Slovenský brankář je totiž na soupisce pro třetí předkolo Ligy mistrů a nebyl ještě uvolněn, i když v Ďolíčku už trénuje. Situace by se mohla ale už v nejlbližší době změnit, až Sparta svoji soupisku pro další pokračování evropských soutěží aktualizuje.

Ottmar: Takovou premiéru jsem si představoval dvanáct let

To brankář na druhé straně mohl být o poznání spokojenější. V první lize odchytal ve dvaatřiceti letech první zápas a hned s čistým kontem. „S takovou premiérou jsme nepočítali, ale doufali v ní. Pro mě osobně to bylo dost zajímavý, jsem hrozně šťastnej, takhle nějak jsem si to představoval asi dvanáct let, že to bude vypadat,“ smál se dlouhovlasý brankář Východočechů. Za rozhodující moment utkání považuje neuznanou branku, kterou obdržel v prvním poločase z ofsajdu. „To byla klíčová situace, doufal jsem, že to je ofsajd. To byl zápas o tom, kdo dá první gól, naštěstí jim nebyl uznán a nakonec jsme ho vstřelili my,“ shrnul Ottmar utkání.

Žolík Pázler byl na přímý kop určený

„Jsme určení tři, já, Petr Schwarz a Jakub Chleboun. Já jsem si ale věřil, tak jsem nikoho jiného nenechal kopat, naštěstí to spadlo za tyč,“ okomentoval situaci před gólem střelec první branky Jan Pázler, který na hřiště nastoupil až v 70. minutě. Útočník své taktické  posazení na lavičku nebral nijak tragicky. „Jsme jeden tým, dnes se rozhodl trenér pro jinou taktiku, ale každý tu šanci dostane, já jsem jí dneska dostal na dvacet minut. Obrana byla unavenější, bylo tam víc prostoru, po gólu se otevřeli a bylo to lepší. Snažil jsem se podat co nejlepší výkon a to se snad povedlo,“ pochvaloval si nejlepší střelec druhé ligy minulého ročníku.

Oba týmy nečeká nadále nic lehkého, Hradec odehraje domácí utkání v úvodu soutěže v Mladé Boleslavi, Bohemku zase čeká těžký los – cesta do Plzně a doma derby se Spartou.