Služby
| autor: Martin Boška

Hönig přestoupil ze Slavie do Mladé Boleslavi

Michael_Hönig.JPG foto: FK Mladá Boleslav

Michael Hönig přišel do Mladé Boleslavi v létě minulého roku a to jako hostující hráč ze Slavie Praha. Ofenzivní záložník, který teprve nedávno dosáhl věku dvaceti let, nyní definitivně přestoupil do středočeského klubu, se kterým podepsal profesionální smlouvu do června 2023.

Odchovanec pražské Slavie a mládežnický reprezentant nastoupil do svého prvního zápasu v nejvyšší soutěži právě v modrobílém mladoboleslavském dresu. V utkání s Dynamem České Budějovice, které se odehrálo minulý týden v pátek a mladoboleslavští v něm prohráli 0:3, si odbyl svou prvoligovou premiéru, když v 83. minutě vystřídal útočníka Jakuba Fulneka. 

„První ligový start jsem si užil, ale nepříznivý výsledek mě hodně mrzel," přiznal Michael Hönig po prohraném zápase.

Z Mladé Boleslavi odešla řada ofenzivních hráčů, Hönig tedy cítí šanci prosadit se. „Zažívám dobré období. Povedla se mně příprava a jsem rád, že jsem v Mladé Boleslavi. Kabina je tady super a realizační tým taky. Všechno je v pohodě. Protože v zimě hodně hráčů odešlo, je více šancí pro nás mladé hráče. Věřím, že když budu makat, tak se časem dostaví vše, co si představuji a přeji," věří mladoboleslavský talent.

Hönigovým spoluhráčem ve slávistickém dorostu byl Pavel Bucha, který se v Boleslavi prosadil během ročního hostování z Viktorie Plzeň. Hönig by se podobně jako on rád dostal do prvoligové sestavy. „Při působení ve Slavii jsem měl přetržený křížový vaz, a když jsem po uzdravení hrál za juniorku a začala se přebudovávat na B mužstvo, chtěl jsem být součástí dospělého A týmu, a to mně umožnila právě Mladá Boleslav. Tady jsem věřil, že se posunu do skupiny hráčů trénujících s A týmem. Chci co nejvíce hrát, takže mně nebude vadit nastupovat za třetiligový B tým," dodal dvacetiletý záložník.