Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Historický den ženského fotbalu: Remíza s Itálií

17.jpg foto: Pavel Jiřík ml.
Je to velký den a všichni fanoušci ženského fotbalu určitě věří, že to bude také velký průlom. Poprvé ve své historii totiž dnes 4. května nastoupil ženský reprezentační výběr na UEFA Women´s EURO – výběr U17 změřil v Bělorusku síly se silnou Itálií. A svěřenkyně trenéra Karla Rady se ničeho nezalekly, s favorizovaným soupeřem remizovaly 0:0. V druhém zápase skupiny remizovaly Španělky s Němkami 2:2.

Utkání bylo vyrovnané, oba týmy si vytvořily své šance – Češky hned v samotném úvodu, kdy hlavičkovala Klimová po rohovém kopu, ale italská brankářka dokázala zareagovat. Největší šanci Italek měla Gliannová, která trefila před přestávkou tyč.

Branka nepadla ani v závěru, kdy brankářka Lipková vyrazila střelu Carusové a na druhé straně italská obrana zablokovala hlavičku Staškové.

„S remízou jsem spokojený,“ řekl na úvod svého hodnocení trenér Karel Rada. „Soupeř měl v prvním poločase velkou šanci, v tom druhém nás podržela brankářka Lipková. Nakonec jsme ale mohli vítězství strhnout na svoji stranu při šanci Staškové. Soupeř nás v některých fázích zápasu přehrával, ale byl to první zápas na EURO, některé holky se nedokázaly zbavit nervozity a měly těžké nohy, ale i tak jsme to zvládli a za to jsem rád,“ dodal.  

„Chtěly jsme vyhrát, nepovedlo se, šance jsme měly, ale není nic ztraceného,“ ohlédla se za zápasem brankářka Gabriela Lipková. Své zákroky skromně příliš nerozebírala. „Je to moje práce,“ usmála se.

WU17: Itálie – Česká republika 0:0 (0:0)
Rozhodčí:
Aguiar (POR) - Seniuk-Mikulska (POL), Kolomiceva (LVA) - Tereshko (BLR)
Itálie: Lauria – Merlo, Veritti, Regazzoli (55. Brignoli), Caruso, Santoro, Greggi, Cantore (73. Porcarelli), Cecotti, Polli (41. Labate), Glionna
ČR: Lipková – Příkaská, Kavalová, Klímová, Siváková (69. Čiperová) – Dubcová K. – Dubcová M., Šlajsová, Stašková, Khýrová (78. Radová) – Vojtková (74. Kodadová)

Další program českého týmu na ME:
07. 5. 2016 - 15:00 SELČ: Česká republika – Španělsko (Minsk)
10. 5. 2016 - 15:00 SELČ: Česká republika - Německo (Borisov - Gorodskoi)  

Semifinále: 13. května (Zhodino)
Playoff o MS: 16. května (Minsk)
Finále: 16. května (Borisov Arena)  

Článek vznikl ve spolupráci s reportérem Pavlem Jiříkem ml.