Vyhledávání
| autor: Václav Hanzlík

Guardiola odejde. Na cestě do Bayernu je Ancelotti

guardiola.png foto: Pavel Jiřík ml.
Jednání o další spolupráci mezi bavorským fotbalovým gigantem a katalánským trenérem Pepem Guardiolou byla naplánována po posledním podzimním zápase Bayernu. Podle posledních zpráv z Německa už k nim ale vůbec nedojde. Pep je podle všeho na odchodu a na jeho místo míří zkušený Carlo Ancelotti.

 

Dlouho se o tom jen šuškalo v zákulisí. V týdnu s informací přispěchala španělská média (deník Marca), ve čtvrtek to jako ústřední téma zvolil odborný a dobře informovaný německý magazín Kicker: Pep Guardiola po této sezoně končí na lavičce Bayernu Mnichov, smlouvu s německým klubem neprodlouží.

Kicker informaci získal z důvěryhodného zdroje z okolí trenéra Carla Ancelottiho. Ten měl minulý týden v Itálii prohlásit následující větu: „Na devadesát procent jdu do Bayernu.“ Právě bývalý kouč Realu Madrid tedy podle všech indicií převezme úřadujícího německého mistra. Potvrzuje to i skutečnost, že po nedávném utkání Champions League v Záhřebu se na slavnostním večerním banketu FCB objevila postava Giovanniho Branchiniho, tedy muže, jenž je velmi úzce napojen na klub a zároveň je poradcem italského kouče.

Možná se ptáte, proč zrovna Ancelotti? Tento nápad se v hlavách klubových bossů narodil již 29. dubna 2014. Tehdy večer poslal zkušený trenér do kolen celý Bayern, když jej v semifinále Ligy mistrů vyprášil 0:4. Přímo v Allianz Areně. Rummenigge, Sammer a spol. prý ocenili především vynikající taktickou připravenost Realu Madrid. Guardiolovi prý přitížila i skutečnost, že nevyšel s dlouholetým klubovým lékařem Müllerem-Wohlfahrtem (klub opustil). Nyní se dostal do sporu s novým lékařským štábem kvůli znovuobnovenému a téměř ročnímu zranění jedné z největších hvězd Francku Ribérymu…Navíc kdysi prohlásil, že „čtvrtý rok na lavičce FC Barcelona pro něj byl chybou.“ Stejnou prý nechce opakovat ani v Mnichově.

Oficiální vyjádření klubu k trenérské otázce je plánované na příští týden.