Vyhledávání
| autor: Václav Hanzlík

Gebre Selassie v sestavě kola magazínu Kicker!

gebre.JPG foto: Ondřej Zlámal

Theodor Gebre Selassie má za sebou hodně povedený víkend. Jeho tým Werder Brémy zvítězil přesvědčivě nad Hannoverem 4:1, český obránce jednu branku vstřelil, na další přihrál a v pondělí se objevil v nejlepší jedenáctce kola odborného magazínu Kicker. Za svůj výkon totiž obdržel nejlepší možnou známku 1, kterou normálně velmi přísní redaktoři šetří.

Příliš radosti si naopak neužil jeho reprezentační parťák Vladimír Darida. V dresu Herthy Berlín musel skousnout porážku 0:2 v Hamburku. „Nebyli jsme tolik kompaktní, a když jsme získali míč, chyběla nám odvaha,“ pověděl po zápase žurnalistům. Tým z hlavního města však zůstává překvapením sezony a nadále atakuje příčky zaručující postup do Champions League, což je rozhodně nad plánované cíle. K jejich přehodnocení však zatím nedošlo.

Kouč Herthy Paul Dardai se nechal slyšet, že o nových cílech bude mluvit ve chvíli, kdy jeho tým dosáhne hranice 45 bodů, v současnosti jich má 42. Možnost posunout se na danou metu budou mít Darida a spol. hned tento pátek (20.30), kdy si to před domácím publikem rozdají v přímém souboji o třetí místo se Schalke 04. „Pořád jsme ale ještě třetí my,“ pravil odhodlaně bývalý záložník Viktorie Plzeň.