Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Futsalový mistr Slovenska v Praze: Sparta lepší než Slavia

P1440440.JPG foto: Ondřej Zlámal

Slov-Matic v Praze:  Výhra na Slavii, remíza na Spartě

Dlouhá pauza ve slovenské futsalové lize byla důvodem toho, že slovenský futsalový mistr zavítal do Prahy, kde odehrál dvě přátelská utkání – nejprve remizoval se Spartou 2:2 a pak zvítězil nad Slavií 3:0.  Nejenom o těchto zápasech jsme mluvili s hrajícím trenérem Martinem Rejžkem a s reprezentantem Peterem Kozárem.

 

Martin Rejžek: Sparta byla proti nám lepší než Slavia

Jak hodnotíte přípravu proti Slavii?

Dnes to byl lehčí zápas než včera proti Spartě. Hráli jsme v lepší sestavě. Jsme rádi, že nám v úvodu vyšly standardní situace, potom už byla hra otevřenější a vypracovali jsme si další šance. I když soupeř taky. U nás v lize máme strašně dlouhou pauzu – sedm týdnů, proto jsme přijeli odehrát náročné zápasy do Prahy.

Zkusíte odhadnout, jak vysoko by hrála Slavia nebo Sparta na Slovensku?

Jsou to obě kvalitní mužstva, na Slovensku by podle mne hrála v první čtyřce. Pokud mám hodnotit naše utkání proti nim, upřímně řeknu, že se mi Sparta líbila víc. I když Slavia hrála otevřenější futsal, Sparta víc bránila. My jsme také hráli lépe. Těžko říct. Slyšel jsem, že Slavia má velké ambice tento rok, tak jim držím palce!

Jak se Slov-Maticu daří v této sezoně?

Vyhráli jsme základní část, chystáme se na play-off proti Prešovu, ale jak jsem říkal, ještě máme dva týdny  volno. Nejprve to byla reprezentační pauza, pak se hrála baráž o play-off. První dva postupují u nás automaticky, další bojují o zbývající místa a my jsme museli čekat, až to dohrají.

Jak je těžké udržet hráče v takovém tom správném napětí a formě?

Není to snadné. I proto jsme přijeli do Prahy.

Jste hrající trenér, jak je těžké obojí zkombinovat?

Tak hlavně jsem trenér, ale stále hraju. Byl jsem zraněný s kolenními vazy, jsem po operaci. Není to snadné dělat obojí najednou, někdy mám chuť na hřiště vletět. Hlavně když se nedaří, ale to dneska nebyl ten případ.

Poslední otázka, jak se daří slovenské reprezentaci?

Bohužel moc ne. Prohráli jsme baráž s Ukrajinou 0:6, do odvety moc šancí nemáme. Tak hlavně doufám, že se všichni z odvety vrátí zdraví.

 

Peter Kozár:  Víme, že Slavia má velké ambice

Patřil k tahounům svého týmu i v přátelském utkání v Edenu – na dvě branky nahrál, třetí vstřelil sám. Slovenský reprezentant také možnost odehrát v Praze přátelská utkání přivítal.

Možnost zahrát si v Praze jste určitě rádi přivítali….

Ano, potřebovali jsme si zahrát dobré zápasy, máme dlouhou pauzu, jsme s přípravou spokojení. Potřebovali jsme si některé věci vyzkoušet a dát možnost hrát hráčům, kteří se vrátili po zranění. Doufám, že na play-off budeme všichni v pořádku. Určitě by bylo dobře, kdyby se takové zápasy hrály častěji. Hlavně před Ligou mistrů je taková konfrontace velice užitečná. Spolupráce funguje, doufám, že to bude pokračovat.

Jak zatím vypadá vaše sezona?

Udrželi jsme si první místo v tabulce, v semifinále máme Prešov, to bude asi náročnější soupeř, věřím, že si neporazitelnost udržíme až do konce roku.

Kdo bude vaším největším konkurentem?

Už Prešov je nepříjemný soupeř, uvidíme, jak to bude probíhat.

Dovedete si představit, že byste hrál českou ligu, kdyby vás třeba teoreticky oslovila Slavia?

Tak už mám své roky, ale asi bych o tom ještě popřemýšlel. V Čechách hraje spousta slovenských hráčů a daří se jim tu.  Ještě jsem nad tím ale neuvažoval.

Jak velké zklamání vám přineslo play-off o mistrovství světa proti Ukrajině?

Byl to trochu z naší strany výbuch. Nechtěli jsme dostat příliš branek, protože se to stále hraje na dva zápasy, ale 0:6 je moc. Půjdeme tam spíš jen uhrát nějaký příznivější výsledek.