Vyhledávání
| autor: Martin Boška

Futsalová Slavia představí dokument o čtvrtfinálovém derby

PSX_20210423_201809.jpg foto: Pavel Jiřík ml.

Futsalová Slavia představí dokumentární videosérii o úspěšném čtvrtfinále s pražským rivalem z Letné. Celý projekt se nazývá Totální derby a je inspirovaný videosérií fotbalové Slavie s názvem Totální sezona.

Tuto sérii videí natočil fotbalový klub před dvěma lety, kdy zářil na evropské scéně a na té domácí vyhrál obě možné trofeje - titul i pohár. Jedná se o sérii několika videí, které mapují cestu jednotlivými zápasy včetně zákulisních událostí.

Nyní s podobným projektem vztaženým k úspěšnému čtvrtfinále playoff přichází také futsalový klub sešívaných a znovu se jedná o něco unikátního. 

Videoprojekt bude mapovat jednu z nejnapínavějších čtvrtfinálových sérií v historii českého futsalu, která skončila úspěchem Slavie, jenž vyřadila svého největšího rivala Spartu a postoupila do semifinále po vítězství 5:4 v rozhodujícím pátém zápase.

Samotný klub již představil úvodní trailer k celému projektu. Už z něco je patrné, že nabídne mnoho rozhovorů točených v průběhu čtvrfinálové série, pohledy do kabiny, zaznamená euforii lavičky v utkáních, připomene gólové okamžiky i oslavy.

„Není většího klubového sportovního klání v České republice, než jediné opravdové DERBY, Slavia - Sparta. V letošním ročníku 1.FUTSAL ligy ve čtvrtfinále play-off narazila Slavia právě na Spartu. Již před tímto čtvrtfinále, motivováni fantastickým dokumentem Totální sezona, jsme se dohodli na spolupráci s Jakubem Tichým a rozhodli se o tomto čtvrtfinále natočit dokument. Ano, s rizikem, že jsme nevěděli, zda výsledkem bude "Dycky Sunderland" v případě prohry, nebo naše vlastní Totální derby. Osud to nakonec zařídil skvěle! Nejen, že jsme odvěkého rivala porazili, ale průběh série, ve které jsme vedli, prohrávali, a nakonec v pátém rozhodujícím utkání slavně zvítězili, napsal úžasný příběh, který si budete moct již brzy připomenout v dokumentu TOTÁLNÍ DERBY! Pevně věříme, že film bude drobným odškodněním pro všechny fanoušky Slavie, kteří nás nemohli přijít na tribunu povzbudit,“ sdělil k připravovanému dokumentu klub na svém Facebooku.