Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Začíná nová futsalová sezona, ERA-PACK Chrudim znovu favoritem

neum.jpg foto: Ondřej Zlámal

V pátek 11. září začne nová futsalová sezona. Favoritem na zisk titulu mistra Chance futsal ligy je tentokrát jednoznačně Erapack Chrudim, její největší rival - Balticflora Teplice ze soutěže z ekonomických důvodů odstoupil. Reprezentaci čeká baráž o UEFA Futsal EURO proti Bělorusku a to už v úterý 15. září v hale Sparty Na Podvinném mlýně. Na předsezonní tiskovce byla prezentována celá řada dalších zajímavostí.

Teplice skončily
Dramatické finále loňské sezony se už ve stejném obsazení opakovat nebude. Teplice už v nejvyšší futsalové soutěži nestartují, ještě před začátkem sezony přišel na svaz email, který vysvětlil ekonomické důvody odstoupení. V soutěži je nahradila Česká Lípa. Je to komplikace pro reprezentaci, ale podle všeho se reprezentanti stačili přemístit do jiných klubů. Škoda je to ale zejména pro Chrudim, která nebude mít možnost odehrát před UEFA Futsal Cupem špičkové zápasy.

Era-Pack Chrudim favoritem, co Sparta a Slavia?
Na Chrudim je tak vypsán velice nízký kurz. Hlavní sponzor soutěže Chance na její triumf v lize nasadila nizoučký kurz 1,15. Benago Zruč pak má kurz 8, Sparta 10. Vůbec nejvyšší pak má Česká Lípa, v jejímž dresu se objevil i Jiří Štajner, dokonce 300. To by ale musely opravdu z nebes padat trakaře.

Pepsi výzva také na futsale
Hluková výzva, kterou zažili fanoušci během zápasu Česká republika - Kazachstán v Plzni, se objeví také na futsale. V baráži o UEFA Futsal EURO v Srbsku, se stejná akce uskuteční také v Praze v hale Sparty. Možná by ji ale pořadatelé měli spíš nasměrovat na odvetu do Minsku, kde se čeká 10 000 diváků. Trenér Tomáš Neumann tuší, že bude dobré k druhému zápasu odcestovat s náskokem.

Bělorusko poslední překážkou
Od roku 2003 nechyběli čeští futsalisté na žádném velkém šampionátu. Teď jim stojí v cestě barážový zápas s Běloruskem. "Mají organizovanou obranu, dobré standardky, rohy, musíme jejich přednosti eliminovat," řekl o soupeři trénér Tomáš Neumann. Sám proti Bělorusku hrál už jako futsalista. "To byla jiná doba, tehdy jsme byli rádi, že proti nim hrajeme, protože byli někde jinde,"zavzpomínal. Už jako trenér ale zažil vyrovnané souboje. Všech pět zápasů proti úternímu soupeři Češi vyhráli. Určitě to budou chtít bilanci udržet.

ERA-PACK Chrudim jede do Lotyšska
Základní část UEFA Futsal Cupu začne Erapack v Lotyšsku. O dvě postupová místa bude bojovat s Rigou, Aténami a belgickým Halle-Gooik. "Je jasné, že budeme chtít postoupit, jsme favoriti," říkal k tomu brankář Jakub Žďánský. Toho trápí zánět šlach, přesto si nenechal tiskovku ujít. V nejbližších dnech s ním přineseme samostatný rozhovor.

Futsal v televizi
Chance Futsal ligu bude znovu vysílat kanál ČT Sport. V plánu má také na konci října pražské derby Slavie a Sparty, první přenos bude z Vysokého Mýta. Novinkou jsou přenosy ze španělské futsalové ligy, které přinese kanál Sport 1. První bude 13.září.