Služby
| autor: Martin Boška

Futsal dostal novou vizuální tvář s výraznými barvami

_JTA8024.jpg foto: SFČR

Před novou sezonou představil Svaz futsalu ČR poprvé v historii vlastní identitu tohoto sportu. Jedná se o novou značku futsalu, kterou se nyní bude prezentovat. V nové sezoně jí využije nejen 1. Futsal liga, ale také reprezentace, která se po devíti letech představí na zářijovém Mistrovství světa.

Ve středu nové značky stojí logo ve tvaru písmene F společně s míčem letícím do rohu branky. Trajektorie rychle letícího balonu se do nové podoby českého futsalu rovněž odráží.

Halový sport bude nově spojen s výraznými barvami. Těmi byly zvoleny tyrkysově zelená společně s oranžovou, které doplňuje klasická černá a bílá. 

Identitu budou také používat všechny vysoké futsalové soutěže. Od té nejvyšší, přes pohára druhou ligu, až po mládežnické, ženské a univerzitní soutěže. 

Na představení značky se podíleli také přední čeští futsalisté. Tváří „nového produktu“ se stali reprezentační hráči Ondřej Vahala, Michal Seidler a Tomáš Koudelka.

„Všichni pevně věříme a přejeme si, aby český tým v Litvě uspěl. I proto jsme si nedělili značku, která je hravá, moderní a energická. Přesně taková, jaký je futsal,“ řekl k novému brandu PR manažeru Svazu futsalu Michal Pavlík.

„Přeji novému futsalovému branku, který je velmi specifický, a mně osobně se opravdu líbí, jen to nejlepší. Aby byl přijat futsalovou i širokou veřejností, aby pomohl futsalu při zviditelňování se jako svébytného a hrdého sportu. Aby se každý futsalista mohl se svým sportem doslova sžít a identifikovat. Futsalu a brandu zdar!“, sdělil předseda Svazu futsalu Otakar Mestek

Autorem je značky je ve spolupráci s marketingovou agenturou STES grafik Jan Moucha.„Futsal je velice energický sport, proto bylo mým cílem tuto energii přenést i do vizuální identity. Nejdominantnějším prvkem jsou diagonální trajektorie letu míče, které jsou použity jak v logu, kde tvoří střela do „vinglu“ branky stylizované písmeno F, tak v celém vizuálním systému. Střely se objevují buď jako grafické pozadí na různých materiálech nebo jako samostatný motiv. Dynamiku dále podporuje i použití kurzívního řezu písma Raptor od české písmolijny Superior Type. Pevně věřím, že bude nový vizuální styl dobře přijat, a že nový kabát pomůže odstartovat další úspěšnou etapu tohoto skvělého sportu,“ prozradil.