Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

František Dřížďal ukončil kariéru

foto_sula.jpg foto: Foto: Michal Šula

Stal se dvojnásobným mistrem se Slavií v letech 2008 a 2009. Nastupoval v prestižní UEFA Champions League, jejíž magazín o něm natočil medailonech o splněném snu sokolovského kuchaře, který se dočkal startů ve vysněné soutěži. František Dřížďal se zapsal do historie slávistického i sokolovského fotbalu. 37letý obránce po skončení sezony ukončil angažmá v Sokolově a plánoval ještě rok fotbal hrát. V pondělí večer ale na Facebooku oznámil konec své pozoruhodné kariéry:

"Dnes jsem absolvoval poslední trenink a zároveň oficiálně ukončil svoji profesionální fotbalovou kariéru. Především bych chtěl poděkovat svým rodičům a své rodině, kteří vždy stáli při mne. Poděkování je i pro všechny, kteří se i malými krůčky podíleli na mém dětském snu zahrát si 1. Ligu. Bylo mi velkou ctí zahrát si po boku opravdových legend jako je Vladimir Šmicer, Martin Vaniak, Pavel Fořt, Marek Suchý, Tomáš Došek a spousta dalších. Podívat se na stadiony Ajaxu Amsterdam, Arsenalu Londýn, FC Sevilla, Tottenhamu ... Doufám, že své zkušenosti co nejlépe předám dál těm nejmenším a jednou budu moci říct "toho jsem trénoval" a být pyšný, že to za to stálo. Stejně tak jako dřina, odříkání, píle a touha, která stála za mojí cestou k úspěchu."

Za náš server Czech 4 Sport děkujeme Františkovi za dosavadní spolupráci, která se zobrazila v publikacích Splněný slávistický sen a Vzpomínky mistrů. Do další profesní kariéry mu přejeme mnoho úspěchů a přejeme splnění i těch trenérských snů!