Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Francis Koné okamžitě pomohl protihráči

Photo 25.02.17 17 01 58.jpg foto: Ondřej Zlámal

Byla to scéna jako z hororu. Ve 28. minutě zápasu Bohemians se Slováckem poslali hosté další dlouhý pas za obranu. Několik minut před tím si pro míč došel rychle vyběhnuvší Martin Berkovec až na hranici vápna. Tentokrát to udělal také ale dostal se na kolizní dráhu s kapitánem týmu Danielem Krchem. Oba skončili na zemi po srážce, při které tuhla v žilách krev.

Jako první zareagoval útočník Francis Koné, který byl ke střetu nejblíže a poskytl bezvládnému Berkovcovi první pomoc. Při zapadlém jazyku je nutné dýchací cesty uvolnit do tří minut.

„Už jsem se s takovou situací setkal počtvrté, jednou v Itálii a dvakrát v Africe, hned jsem věděl, co mám udělat,“ vrátil se po zápase k situaci reprezentant Toga, který se narodil v Pobřeží slonoviny a ve Slovácku působí už druhou sezonu.

Oba zranění hráči museli vystřídat a oba už za několik minut odjížděli z Ďolíčku sanitkou do nedaleké Vinohradské nemocnice. Ještě v průběhu druhého poločasu pak hlasatel oznámil, že oba dva budou v pořádku. Hůře na tom byl podle všeho kapitán Krch, který si situaci vůbec nepamatoval.

„Sportovní hodnocení musí jít stranou, nejprve bych chtěl hráči Konému poděkovat za to, že poskytl brankáři Berkovcovi první pomoc,“ zahájil po zápase tiskovou konferenci trenér domácích Miroslav Koubek.

Velice lidské gesto a pohotovost útočníka Slovácka zaslouží veliké uznání.