Služby
| autor: Martin Boška

Fotbalové reprezentantky zvládly utkání v Ázerbájdžánu a vezou si domů tři cenné body

Andrea Stašková - Pavel Jiřík.jpg foto: Pavel Jiřík

České fotbalové reprezentantky odehrály své třetí utkání v kvalifikaci na UEFA EURO 2021, které se bude konat v Anglii. Na venkovní půdě změřily síly s výběrem Ázerbájdžánu. V utkání naše hráčky dokázaly potvrdit roli favorita utkání a zvítězit přesvědčivým výsledkem 0:4. Češky si tak po úvodní výhře 7:0 nad Moldavskem a domácí prohře se Španělkami připsaly další cenné body do skupinové tabulky, ve které se v tuto chvíli nachází na druhém místě se ziskem šesti bodů. Na prvním místě se nachází se stejným počtem bodů a jedním zápasem k dobru Španělky, jako poslední přemožitelky českých hráček.

V letošním roce čeká fotbalistky ještě jedna velká výzva. V rámci přátelského utkání přivítají doma obávanou Anglii. Zápas se odehraje na Střeleckém ostrově v Českých Budějovicích 12. 11. od 20:15 a zároveň jej bude vysílat Česká televize. Do kvalifikačních zápasů se český tým vrátí až při příští reprezentační pauze, která proběhne v polovině dubna příštího roku a budou je čekat opět Španělky.

„Ať už v propagaci nebo kvalitě hráček je vidět velký posun. Ženský fotbal se neustále pomalými kroky posouvá,“ řekl před nedávnem na tiskové konferenci k představení projektu #holkytaky trenér ženské reprezentace Karel Rada. Hráčky věří ve vysněný historický postup na evropský šampionát, jelikož Česká republika neměla ve své historii zastoupení na evropském fotbalovém mistrovství žen doposud ani jednou.