Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

FOTBALOVÁ ŠKOLA PETRA ČECHA – Důkaz cílevědomosti

20150702_102250[1].jpg foto: Ondřej Zlámal

Už deset let tráví začátek léta malí fotbalisté z celého světa na Fotbalové škole Petra Čecha. Informace, kterou běžný čtenář médií bere jako nikterak zajímavou. Za takovou pozitivní zprávou ale stojí silný projekt a silná osobnost. Ve světě fotbalu, který se stále mění, to není zdaleka běžný počin.

„Je pravda, že mám nabitý program, ale právě proto jsem se těšil sem. Odpočinu si tu jiným způsobem, nemohl jsem tu chybět, zvlášť když se koná desátý ročník,“ vysvětlila čerstvá posila Arsenalu, proč si i v takto hektické době našla na svoji akci čas.

Děti jsou vedeni zkušenými trenéry a jsou rozděleny do skupin podle svých dovedností a zkušeností s fotbalem. „Ke každému přistupujeme individuálně, chceme jim spíš ukázat cestu, než je naučit nějaké konkrétní fotbalové dovednosti, třeba lépe přihrávat. Chceme předat myšlenku, jak zdravý životní styl vypadá,“ vysvětluje Čech, kterého potěšilo, že se děti do projektu pravidelně vracejí.

„Měli jsme tu brankáře Otu, který nechyběl ani jednou. Teď už nesplňuje věkový limit, je to zvláštní, že tu poprvé není,“ uvádí Čech přiklad toho nejvěrnějšího účastníka.

Kromě fotbalových tréninků a hodin angličtiny dostávají děti také rady týkající se správné životosprávy a regenerace. V programu jsou kompenzační cvičení a doplňkové sporty.

Mezi hosty jubilejního ročníku zavítal i trenér národního týmu Pavel Vrba, který má s trénováním mládeže velké zkušenosti. Během své návštěvy si se svým svěřencem našel čas na dlouhý rozhovor.

Během čtvrtečního dopoledního tréninku se do akce zapojil i Petr Čech. S každou skupinou strávil nějaký čas, brankářům vysvětlil některé detaily při chytání míče, s dětmi v pohodě komunikoval, když jednomu z nejmenších spadlo smítko do oka, ochotně mu pomohl.

Součástí programu je každoročně i beseda. „Jaký mám plat a jaké mám auto,“ zasměje se Čech dotazu, jaké otázky zvídavé děti nejraději pokládají.

Nakonec si ale určitě na konci svého pobytu ze školy odnesou jiné informace. O tom, že úspěch je spojený s cílevědomostí, vytrvalostí a důsledností. Petr Čech je pro ně bezesporu tím správným vzorem.