Vyhledávání
| autor: CZECH 4 SPORT

Fotbalistky U17 jsou blízko historického úspěchu

zenyU17_1.jpg foto: Pavel Jiřík ml.
Česká fotbalová reprezentace žen do 17 let má po remíze s favorizovanou Francií a výhře nad silným Irskem na dosah historicky první účast na evropském šampionátu. Ve čtvrtek čeká svěřenkyně trenéra Karla Rady závěrečné utkání kvalifikační skupiny s Maďarskem a úspěch českému týmu přejí i osobnosti českého ženského fotbalu. 

Mladé Češky potřebují porazit Maďarsko a budou čekat na výsledek utkání Francie s Irskem. Nejlepší by byla remíza či výhra Irska, případně musí mít Češky celkově více vstřelených branek než Francie, se kterou mají vyrovnanou bilanci ze vzájemného duelu. Ve hře je případně i nejlepší druhé místo, které se měří pouze z výsledků s 1. a 3. celkem tabulky.

Kateřina Svitková, fotbalistka roku 2015

Holky, gratuluji k super výsledkům a držím moc palce do posledního zápasu. Máte na to! Věřte sami sobe a věřte týmu. Když budete tahat za jeden provaz, tak se to povede. Společně to dokážete. Nechte tam všechno!!

Lucie Martínková, kapitánka reprezentace žen
Holky, jste 80 min od obrovského úspěchu! Myslete na to, že hrajete za nás všechny, kteří tento sport milujeme a tolik mu obětujeme. Je čest si obléci dres s lvíčkem na srdci a zazpívat hymnu na hřišti! Do zápasu přeji hodně štěstí, jezdit po prdeli a vyhrát!

Alžběta Chlumová, kapitánka reprezentace WU19
Moc blahopřeji celému týmu k tomu, co jste již dokázali! Ale hlavně bych chtěla popřát hodně štěstí a poslat moc energie, kterou budete potřebovat, do posledního zápasu za celý tým WU19! Budeme na Vás myslet a doufáme, že si Vás budeme moci pustit na Eurosportu, když budete hrát závěrečný turnaj v Bělorusku! Tak makejte, rvěte se jako lvice a ukažte, že český ženský fotbal má na to, rovnat se špičkovým evropským týmům! Nechejte na hřišti všechno a držte se!

Stanislav Krejčík, trenér reprezentace žen
Celému týmu jsem již přál úspěch osobně v Praze před odletem a jsem nadšený z dosažených výsledků. Určitě všichni držíme palce, dejte do utkání srdce a o výsledek se poperte. Byl by velký úspěch konečně se probojovat na finálový turnaj ME, nakročeno máte dobře. Tento ročník je silný, má svoji kvalitu a potenciál, a proto věřím, že by to děvčata mohla dokázat.

Petr Vlachovský, trenér reprezentace WU19
Holky mají skupinu velmi dobře rozehranou a věřím, že zvládnou vítězně i poslední utkání. Nejen já, ale určitě i celá fanouškovská obec ženského fotbalu jim budeme držet pěsti v boji o Euro.

Zdroj: zenyfotbal.cz

Autorem textu je Pavel Jiřík ml.