Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Fotbalistky prohrály ve Španělsku

votikova.jpg foto: Pavel Jiřík

České fotbalistky mají za sebou těžký zápas. V pátek večer v Seville podle očekávání podlehly favoritovi skupiny v boji o UEFA EURO Španělsku 0:4. Bohužel se jim nepodařilo soupeřkách průběh utkání zkomplikovat tak, jak si plánovaly, inkasovaly první branku hned v samotném úvodu a další dvě branky ještě do poločasu. Přinášíme vám hodnocení Petry Vyštejnové a trenéra Karla Rady.

V úterý čeká českou reprezentaci důležitý domácí souboj s Ázerbájdžánem, hraje se v Chomutově od 17 hodin.

Petra Vyštejnová:

„Dostaly jsme hodně rychle gól, i když jsme se připravovaly na to, abychom takové góly po tom zápase, který jsme se Španělskem odehrály doma, nedostaly. Bohužel se nám to nepodařilo, dostaly jsme další branky v prvním poločase. Nedařilo se nám bohužel plnit to, na co nás trenéři připravovali. Byly jsme všude druhé v osobních soubojích, které jsme pak nevyhrávaly a běhaly jsme bez balónu. Když už jsme míč získaly, tak jsme o něj rychle přicházely a stálo nás to moc sil. Dopředu jsme se prakticky vůbec nedostaly. I když Španělky nehrály v plné sestavě, tak ukázaly svoji kvalitu, měly rychlost na balónu i bez něj. I když jsme na ně dorážely, tak si nás vyťukaly, dneska byly jednoznačně lepším soupeřem, než jsme byly my.“

Karel Rada:

„Pokud zápas se Španělkami nechytíte hned od začátku a hned v první minutě dostanete gól, tak jde psychika dolů. Začalo se bortit to, na co jsme se připravovali. Španělky pak jenom dokazovaly to, co o nich víme –výbornou techniku, rychlost na balónu a výborné zakončení. My jsme byli všude pozdě a nedokázali jsme udržet míč a dostat se do kombinace. Přišly zbytečné ztráty a soupeřky byly jasně na koni. Vedly po poločase 3:0 a pro nás bylo hrozně těžké se dál dostávat do zápasu.

Do druhého poločasu jsme poslali Katku Svitkovou, která je po rekonvalescenci a dostává se do zápasového tempa, bylo to předem domluvené. Také nám chyběla velká bojovnice Lucka Martínková, která podala dobrý výkon proti Polkám.

Abychom uspěli, museli bychom mít mnohem lepší organizaci hry, mnohem víc běhat. Chtěli jsme hrát presink, ale byli jsme v něm málo důrazní, vystupovali jsme pozdě. Věděli jsme, že nebudeme hrát se Španělkami herně vyrovnanou partii v kombinaci, ony přehrávají kohokoliv na světě, ale my jsme zklamali v tom, na co jsme se připravovali a co jsme si řekli před zápasem.“

Program kvalifikace ME 2022
27.10. 17:00 Česká republika – Ázerbájdžán (Chomutov, bez diváků, živě ČT sport)
01.12. Česká republika – Moldavsko

Tabulka - skupina D
1. Španělsko   5   4 1 0 22:1 13
2. Polsko   6   3 2 1 13:2 11
3. Česká republika   6   3 1 2 14:9 10
4. Moldavsko   4   1 0 3 3:22 3
5. Ázerbájdžán   5   0 0 5 1:19 0