Vyhledávání
| autor: CZECH 4 SPORT

Fotbalem k přátelství: Prvním vítězem mladí sparťané

Fotbalem k přátelství.jpg

Fotbalové kluby Sparta Praha a Hradec Králové odehrály na Strahově slavností zápas k Mezinárodnímu dni fotbalu a přátelství, který se pod záštitou programu FOTBALEM K PŘÁTELSTVÍ oslavuje ve 32 zemích světa.

 Ligové utkání mezi žáky obou mužstev zahájil slavnostním výkopem Martin Frýdek, fotbalová legenda pražské Sparty, majitel stříbrné medaile z EURA 1996. Hráči si před utkáním vyměnili modrozelené náramky přátelství, které jsou oficiálním symbolem tohoto sportovního programu. 

 Utkání odehrály oba týmy v plném nasazení a po závěrečném hvizdu skončilo spravedlivou remízou 1:1. Proto přišly na řadu penalty, ve kterých hradečtí jednou neproměnili, zatímco sparťané nezaváhali. Hradečtí zanechali na Spartě velmi dobrý dojem, na vítězství to však nestačilo. Sparta tak i potřetí v sezóně svého soupeře porazila.

 Mladí sparťané budou mít šanci bojovat o vítězství v mezinárodním turnaji FOTBALEM K PŘÁTELSTVÍ, který proběhne v květnu (27. – 28. května) v italském Miláně.  Turnaje se zúčastní 32 týmů z celého světa. Ambasadorem programu FOTBALEM K PŘÁTELSTVÍ je jeden z nejslavnějších fotbalových hráčů Franz Beckenbauer.