Služby
| autor: CZECH 4 SPORT

Fotbalem k přátelství: projekt letos vrcholí v ruském Petrohradu

fff2017.png

Mladý fotbalista pražské Sparty reprezentuje potřetí za sebou Českou republiku na mezinárodním turnaji, který se uskuteční jako součást celosvětového projektu Fotbalem k přátelství. Tentokrát se talentovaný fotbalista kategorie U12 vydal na přelomu července a srpna do ruského Petrohradu.

A letos to bude stát opravdu za to. Turnaje se účastní mladí hráči ze 64 světových zemí, které los rozdělil do osmi mezinárodních týmů. V zápasech však primárně nejde o výsledek, ale o projevení přátelství a fair play.

Spolu s talentovaným záložníkem Romanem Horákem, kterého Sparta vybrala po důkladném zvážení, do Ruska odcestoval také začínající novinář, který si zde vyzkouší opravdovou žurnalistickou práci. Rozhovory s hráči po zápase, psaní článků nebo tisková konference pro něho budou skvělým vstupem do novinářské kariéry. Vyvrcholením celé akce bude pro mladé sportovce účast na finále Konfederačního poháru, kde v případě postupu jednotlivých týmů uvidí na vlastní oči hvězdy světového fotbalu v čele s úřadujícími světovými šampiony z Německa, posledními mistry Evropy z Portugalska nebo dvojnásobnými vítězi jihoamerické Copa América z Chile.

Součástí projektu byl přátelský zápas mezi mladými Sparťany a Klokany z týmu Bohemians 1905, kterým hráči oslavili Mezinárodní den fotbalu a přátelství. Fotbalisté si před zápasem vyměnili náramky symbolizující přátelství a projevili respekt svému soupeři. To vše pod dohledem bývalého vynikajícího sparťanského záložníka Martina Frýdka staršího, který se stal druhým rokem za sebou v Česku ambasadorem projektu.