Vyhledávání
| autor: CZECH 4 SPORT

Fotbalem k přátelství: Mladí sparťané narazí třeba na Chelsea

fotbalem-k-pratelstvi.png

Finále Champions League je na programu na konci května. Den před tímto spektáklem se v Miláně představí i mladí fotbalisté Sparty Praha. V rámci programu Fotbalem k přátelství mohou v turnaji narazit například na Lazio Řím, londýnskou Chelsea či loňského obhájce vítězství Crvenou Zvezdu Bělehrad.

Patronem projektu Fotbalem k přátelství je slavný německý fotbalista a v současnosti člen vedení Bayernu Mnichov „Kaiser“ Franz Beckenbauer. Na finálový turnaj do italské metropole se sjedou týmy ze 31 zemí světa, Českou republiku budou reprezentovat mladí sparťané ve věku 12-14 let. Velkou motivací je pro ně prokousat se do finálového zápasu, který se odehraje ve fanouškovské zóně v centru města těsně před finále Ligy mistrů. „Takové finále před zraky fanoušků, kteří přijeli na Ligu mistrů, je pro kluky samozřejmě velká motivace, pořádně se připravíme," slibuje trenér Jan Kopáňko.

Hlavním cílem celého projektu je myšlenka, že i soupeři by měli být přátelé. i soupeři by měli být přátelé. Akce kombinuje turnaj v malé kopané, podporu zásadních hodnot, které jsou se sportem spojeny, výpravu mladých fotbalistů do Milána a jejich setkání s hvězdami tohoto sportu.

Již 25. dubna mladí fotbalisté oslaví Mezinárodní den fotbalu a přátelství tím, že si před utkáním se soupeři vymění náramky přátelství, symbol tohoto programu. Utkání bude zahájeno slavnostním výkopem za účasti sparťanských legend.

Pak je již čeká velká cesta do Milána.