Vyhledávání
| autor: Martin Michalec

FAČR schválila provizorní obsazení Komise rozhodčích

7956DC61-D924-45C4-A60D-13C8A2245837.jpeg foto: Ondřej Zlámal

FAČR a LFA společně nominovaly 3 nové členy Komise rozhodčích (KR FAČR). Nominovaní byli následně schváleni Výkonným výborem FAČR s tím, že budou své funkce vykonávat pouze dočasně.

Primárním úkolem nové KR bude po restartu profesionálních soutěží delegovat rozhodčí a delegáty na jednotlivá utkání. Komisi budou tvořit tři fyzické osoby, které své úkoly budou vykonávat jen dočasně (než bude jmenována nová řádná KR FAČR) a s omezeným mandátem. Jmenovitě se jedná o Jana Zahradníčka (za FAČR), jenž je momentálně předsedou Komise rozhodčích Řídící komise pro Moravu, výkonného ředitele LFA Tomáše Bártu (za LFA) a předsedu Pravidlové komise FAČR Jiřího Kureše (společně nominován FAČR a LFA).

„Hledání osob, které by v dnešní obtížné době chtěly dělat tuto práci, navíc s omezeným mandátem, byla extrémně složitá. O to více si cením přístupu i odpovědnosti všech tří zmíněných pánů. Věřím, že práce této skupiny bude plně profesionální a transparentní,“ okomentoval rozhodnutí předseda FAČR Malík.

A v podobném duchu se vyjádřil i předseda LFA Dušan Svoboda: „Jsem rád, že se nám společně s FAČR podařilo najít řešení nelehké situace vyvolané odvoláním Komise rozhodčích. Věřím, že jsme zvolili kvalitní, byť dočasné, složení aparátu.“