Vyhledávání
| autor: CZECH 4 SPORT

FAČR má rekordní počet členů, Švancara a spol. je vyzkoušeli

DSCF4152.jpg foto: FAČR

Fotbalová asociace ČR (FAČR) každoročně aktualizuje svoji základnu a opět zaznamenala nárůst počtu aktivních členů. Na konci roku 2017 se jejich počet v rámci projektu Členství vyšplhal na rekordní číslo 332.966. Posledním zaregistrovaným v kalendářním roce byl Jiří Janeček z třebíčského okresu TJ Trnava, kam FAČR přijela jeho i celý klub odměnit zvláštním způsobem – zápasem proti výběru někdejšího ligového střelce Petra Švancary.

Petr Švancara, Zdeněk Valnoha, Pavel Mezlík a brankářská legenda regionu Josef Hron – tedy dohromady přes tisíc ligových startů! Proti nim momentálně poslední celek IV. třídy OP TJ Trnava s Jiřím Janečkem, jenž se k fotbalu loni vrátil po šesti letech. A rozhodně nečekal, že by jeho výpomoc klubu mohla mít takový přesah. „Ocenění patří spíš kterémukoliv z kluků tady v klubu než mně,“ reagoval Janeček na překvapivou akci, kterou FAČR zorganizovala ve spolupráci s oddílovým předsedou Luďkem Ondračkou.

Tým z Třebíčska ale také nezůstal ochuzen. Generální sekretář Rudolf Řepka s kolegy přivezl do Třebíče míče, rozlišovací dresy, reprezentační kalendáře i knížky a samozřejmě partu fotbalistů, proti kterým si řada borců na okresní úrovni obvykle nikdy nezahraje. K partě Petra Švancary se na hřišti přidal právě generální sekretář asociace Rudolf Řepka a také dva zástupci reprezentačního úseku asociace – trenér U15 Jiří Vorlický s Ondřejem Lípou.

„Byl to kvalitní zápas na velké technické úrovni, klidně si dáme ještě odvetu někdy. Kluci měli jen trochu smůlu, ale jinak spoustu dobrých věcí,“ kvitoval duel Petr Švancara. Utkání mezi TJ Trnava a osobnostmi bylo vzácně vyrovnané, když se domácí na soupeře po pomalejším rozjezdu v závěru dotáhli, ale nakonec ligová kvalita slavila úspěch a o gól zvítězila.

„Myslím, že jsme podali solidní výkon a místy jsme byli i minimálně vyrovnaným soupeřem. Já osobně jsem toho měl plné zuby, protože jsem dlouho nehrál a teď jsem byl i trochu marod,“ popisoval dojmy z utkání Jiří Janeček, který po utkání dostal i tašku s vybavením a retro reprezentačním dresem. „No tak já ani nešel do brány, zahrál jsem si v poli a bylo to super. Navíc jsem na konci rozhodl soutěž na břevna, takže paráda,“ hýřil spokojeností mistr ligy z roku 1978 Josef Hron.

„Když jsem to viděl, tak začnu klukům ordinovat 3 tréninky týdně,“ žertoval předseda klubu Luděk Ondračka. Výsledek souboje nebyl podstatný. Skvělou náladu a atmosféru provázelo příznivé počasí a doplnilo pozápasové posezení s diskusí nad aktuálními fotbalovými tématy.

„Byl to výborný zápas a obecně je skvělé, že u nás máme stále více fotbalistů, že se lidé hýbou. Teď se zaměřujeme na to, abychom zvedli především počet sportujících dětí, což je klíčem k vytvoření základny pro všechny sporty a zároveň záruka zdravější populace,“ vysvětluje Rudolf Řepka

Být členem Fotbalové asociace se prostě vyplatí! Nezapomeňte si také letos obnovit vaše členství.

Jedná se o tiskovou zprávu FAČR