Služby
| autor: Ondřej Zlámal

Dynamo vyhrálo futsalový Superpohár vítězů druhých lig

dynamoSuperpohar.jpg foto: Michal Pavlík

 

Futsalové Dynamo PCO České Budějovice oslavilo v sobotu zisk hned dvou trofejí. Pohár za vítězství v západní části druhé futsalové ligy a také Superpohár, když ve slavnostním utkání Jihočeši porazili 5:1 nejlepší tým východní skupiny – Nejzbach Vysoké Mýto. Oba kluby se v příští sezoně představí ve VARTA futsal lize.

Ve futsalovém Dynamu působí známá fotbalová jména – Roman Lengyel, dlouholetá opora Dynama se zkušenostmi ze Sparty i působení v ruské lize, Luboš Pecka, který s Mladou Boleslaví vystřílel titul nejlepšího střelce fotbalové ligy v sezoně 2006/07 a Petr Benát, který v současnosti vede mládežnickou akademii Dynama.

„Chtěli jsme vybojovat postup pro Radima Pouzara, který nemá ligový start za fotbalové Dynamo, aby měl alespoň ten futsalový,“ prozradil jednu z motivací Luboš Pecka. Bývalý ostřílený útočník na palubovce plnil spíše defenzívní úkoly a v zápase prokázal, že je stále platným hráčem. „Dala se tu dohromady super parta, která dlouho hrála sálovku a chtěla zkusit futsal,“ přiblížil začátek cesty do nejvyšší soutěže.

Futsalisté PCO Rudolfov po vítězství v krajském přeboru zahájili spolupráci s fotbalovým Dynamem a hned pro první sezoně v druhé lize vybojovali postup. Stěžejním krokem bylo vítězství nad Kladnem 5:3, které sledovala vyprodaná hala.

„Futsal je pro Budějovice něco nového, věříme, že fanoušci si najdou cestu i na nejvyšší soutěž. Víme, že je to fofr, hrají to profesionálové, ale na tuto výzvu se všichni těšíme,“ dodal Luboš Pecka.

Dynamo PCO České Budějovice – Nejzbach Vysoké Mýto 5:1 (2:1)

Branky: 2. Pouzar (Radouch), 6. Radouch (Hric), 29. Jasanský (Radouch), 37. Radouch (Hric), 37. Hačka (Hric) – 16. J. Gerčák (Rosůlek).

Dynamo PCO České Budějovice: Jasenský – Pouzar, Benát Lengyel, Hačka, Peterek, Pecka, Jasanský, Radouch, Hric, Hrbáč.

Nejzbach Vysoké Mýto: Špinar (4. Šimon) – Rosůlek, Jeníček, Vágner, Lipavský, Jiráský, J. Gerčák, Židik.