Služby
| autor: Ondřej Zlámal

Vaníček potrestal hádku Zlína

P1660988.JPG foto: Ondřej Zlámal

Jiráček a Vaníček. Hrdinové dvou minut, které rozhodly o osudu zápasu Bohemians Praha 1905 s Fastavem Zlín. Nejprve zlínský Petr Jiráček zachytil odražený míč a v klidu ho mazácky mázl k tyči. Po oslavách vyrazili zlínští do dalšího útoku, který vypadal nebezpečně, ale nedotáhli ho. 

Následoval moment, který poprávu rozlobil trenéra Bohumila Páníka. "Dva, nebo tři hráči se začali dohadovat, jak to měli zahrát, místo toho, aby se okamžitě vrátili. Inkasovali jsme z toho branku," popsal důvody svého rozhořčení.

To samozřejmě nepotěšilo ani autora branky Jiráčka. "Nedali jsme si na to pozor, na kritické dvě minuty po vstřelení branky, to by se nám nemělo stávat."

Bohemians pak vlastně při první příležitosti vyrovnali. Prosadil se poprvé ve své kariéře v lize Antonín Vaníček. "Nevšiml jsem si toho, že by tam bylo méně zlínských hráčů, odrazil se ke mne míč, snažil jsem se to trefit, co nejlépe," popsal svoji trefu.

Diváci viděli i řadu dalších nadějných příležitostí, další branku už ale ne. Nejblíže k ní měl znovu Vaníček, ten ale z nadějné pozice přestřelil branku. "Mrzí mě to moc, moc jsem to nadzvedl. Mohl jsem celý zápas rozhodnout. Navíc mi pak Háša říkal, že jsem mu to mohl dát pod sebe, nevím, jestli je to úplně tak, to se musím podívat na video, ale ještě teď mi to mrzí," vrátil se devatenáctiletý odchovanec Bohemky k jednomu z klíčových momentů zápasu. 

Další velkou šanci rozhodnout měl Kabajev, který po hatticku v Jihlavě vyšel gólově i herně naprázdno. "Ten zápas se nepovedl, neudržel vepředu míč, mnohdy se mu nedalo ani nahrát. Měl velký podíl na tom, že nás Zlín tak zatlačil na svoji polovinu," zhodnotil jeho výkon dost příkře trenér Martin Hašek.

Nakonec byli oba soupeři asi s remízou spokojení. Zlínu se venku nedaří, to uznal nejenom trenér Páník, ale také zkušený Jiráček. "V prvním poločase jsme měli víc šancí, ale ve drihém poločase si nepamatuju, že bychom měli nějakou velkou příležitost. Výkony doma a venku jsou jako den a noc. Doufám, že už si brzo přivezeme tři body už příště."