Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Dukla vyhrála v Ďolíčku po 26 letech

P1610259.JPG foto: Ondřej Zlámal
Vypadalo to jako krásně sehraný signál. Odchovanec Dukly Michal Bezpalec si naběhl na přední tyč na rohový kop Jakuba Podaného. Nejdřív mu ho sebral obránce. Roh se kopal znovu a situace se zopakoval. Bezpalec ale tentokrát hlavou prodloužil míč za sebe tak šikovně, že vymetl růžek domácí branky.

Dukla díky této premiérové ligové brance vyhrála po 26 letech v Ďolíčku, naposledy to bylo v září 1991.

Jak to tak bývá, bylo to s tím gólem všechno jinak. „Jakub zvednul obě ruce, takže to znamenalo, že to dá na zadní tyč,“ prozradil Bezpalec v tiskovém středisku. „Já jsem i tak měl nabíhat na tu přední, kdyby se mu to nepovedlo,“ usmál se.

Pobavený Podaný to pak na svém twitterovém účtu okomentoval, že se vlastně jednalo o dvojité klamání: „koukám doleva, kopu doprava.“

I vyrovnávací branka byla z podobného ranku. „Přiletěla ke mně pumelice obrovská,“ popsal nepovedenou Tetourovu ránu střelec gólu Jan Holenda. „Tak jsem jí poslal dál,“ dodal.

Ligovou historii vzájemných duelů ale nezměnily výše uvedené náhody, Dukla asi od třicáté minuty unavenou Bohemku zaslouženě přehrávala a branky byly výsledkem jejího soustředěného výkonu.

Trenér Jaroslav Hynek přiznal, že o tom, jak dlouho tým z Julisky neodvezl z Vršovic tři body, věděl. „Pan Jícha nám to vždycky připomínal, když jsme odjížděli. Nedá se to tak brát, ty týmy byly pokaždé jiné,“ dodal, ale bylo i na něm znát, že ho přepsaný údaj ve statistikách potěšil.