Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Dukla si na Spartu počkala a mohla vyhrát

IMG_6250.JPG foto: Ondřej Zlámal

Dukla si na Spartu počkala a mohla vyhrát

Dukla doma na Julisce drží svoji neporazitelnost. Tu v sobotu večer příliš neohrozila ani Sparta, domácí spíš mohli litovat toho, že nad Letenskými nevyhráli, šancí měli víc.

Svěřenci trenéra Hynka měli na rozdíl od svého soupeře viditelný plán, jak k zápasu přistoupit. Nejprve zahrozili při standardkách, pak se drželi v obranném bloku, do kterého Sparta jenom narážela. Jan Holenda v útoku čekal na správný okamžik, kdy mohl utkání rozhodnout. Nabídl mu ho nakonec jeho bývalý spoluhráč Štetina nešikovným řešením obranné hlavičky, Holenda ale jenom pohotovou ránou napálil tyč.

Po přestávce se dalo čekat, že trenér Stramaccioni bude moci z lavičky vytáhnout silnější kalibr. To se mu ale nepodařilo. Tomáš Rosický nechytil tempo zápasu, snažil se tvořit, ale o první dva míče přišel. Plavšič přišel na hřiště až v úplně v samotném závěru.

To Jaroslav Hynek vytáhl ze střídačky hráče, kteří se na hřišti prosadili a v závěru mohli zápas rozhodnout. Těžko říct, zda tím reagoval na sparťanská střídání, ale spíš měl i takový průběh v plánu.

„Myslím, že po takovém zápase můžeme být určitě spokojení. Uhráli jsme krásný bod. Šancí tam bylo víc a někdo si může myslet, že jsme zápas mohli zvládnout ještě lépe, ale se Spartou musíme s pokorou brát bod z jakéhokoliv vývoje,“ řekl trenér Hynek na hodnotící tiskovce.No já si to myslím, Dukla si zápas zasloužila vyhrát.