Služby
| autor: Martin Boška

Druhé vítězství v řadě pro Čelůstku a jeho spoluhráče

87455610_3025114414174484_3941474200295833600_o.jpg foto: Antalyaspor.com.tr

Antalyaspor odehrál ve 23. kole Superligy utkání v Malatyi. Nad tamnějším Yeni Malatayasporem zvítězil gólem v závěru 2:1 a posunul se tak výrazně v tabulce. Tým reprezentanta Ondřeje Čelůstky míří na 11. místo a vymanil se tak prozatím z příček v těsné blízkosti sestupu. Ondra odehrál celé utkání jako střední obránce. 

Úvod utkání zvládli Čelůstka a jeho spoluhráči skvěle, když otevřeli skóre zápasu již v 8. minutě, kdy dostal rychlík Gumus přihrávku do vápna, kterou doběhl a téměř z hranice brankové čáry přihrál před branku dobře postavenému Fredymu, který už jen uklidil balon do odkryté branky. Antalyspor si v následujících minutách ještě vytvořil řadu šancí. Ve 28. minutě se hostům podařilo vymanit z tlaku a vyrovnat. Bulut dostal dlouhý centr za obranu a dokázal balon usměrnit přímo k bližší tyči. O tři minuty později dostal druhou žlutou kartu Gumus a musel tak odejít do šaten.

V 68. minutě trefili domácí břevno Boffinovy odkryté branky, ale byli to hráči Antalyasporu, kteří dokázali překonat brankáře a přesunout vítězství na svoji stranu. Hvězdná německá posila potvrdila své kvality. Lukas Podolski šel do hry za skórujícího Fredyho tři minuty před koncem. Pouze o minutu později od něj převzal gólovou štafetu, když dostal centr do vápna, ze kterého střelou z voleje poslal balon k bližší tyči.

Čelůstkův tým pokračuje v letošní sérii dobrých výkonů a posouvá se v tabulce nahoru. V nejbližších dnech čekají Ondřeje a jeho spoluhráče dva těžké zápasy. V obou kláních bude antalyjským fotbalistům hrát do karet domácí prostředí. Nejprve v ligovém utkání vyzvou Fenerbahce (29 .2.) a poté je bude čekat očekávané derby v semifinále poháru proti Alanyasporu (4. 3.).

 

Yeni Malatyaspor - Antalyaspor 1:2 (1:1)

Branky: 28. Bulut - 8. Fredy, 88. Podolski Žluté karty: Mina, Yalcin - Gumus Červená karta: Gumus

Yeni Malatyaspor: Farnolle – Háfiz, Hadebe, Mina (59. Donald), Chebake – Yalcin, Acquah – Bifouma (76. Kjartansson), Walter (72. Fofana), Töre – Bulut

Antalyaspor: Boffin – Balcı, Sari, Čelůstka, Kudryashov – N'Dinga (67. Chico) – Gumus, Özmert, Fredy (87. Podolski), Amilton (81. Charles) – Jahovič