Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Dorostenci Příbrami před životní výzvou

vitorul02.JPG foto: Jan Vostrý

Takový zápas ještě mladí fotbalisté Příbrami nehráli. Ve středu  v 17 hodin nastoupí v Rumunsku proti týmu FC Viitorul na stadionu Hagiho akademie. V sázce bude postup do jarní části UEFA Youth League.

Svěřenci trenéra Petra Janoty udělali pro svoji výchozí pozici v zápase maximum. Rumunského mistra doma velice taktickým a vyspělým výkonem přehráli 2:0, branky vstřelili Šrain a Hlavatý. Soupeř ale řadu šancí zahodil, vypálil dvacet sedm střel, z toho deset na branku, brankář Martin Jedlička ale ani jednou míč do sítě nepustil.

,V Rumunsku nás čeká velice náročné utkání, ještě těžší než bylo to u nás, protože soupeř bude muset dotahovat náskok z prvního duelu. Jsme ovšem připraveni a pro postup do jarní fáze uděláme všechno," řekl před odletem trenér Janota příbramskému webu.

Postupující z této dvojice postoupí do jarního play-off, které se hraje na jeden zápas. Nastoupí doma proti jednomu z týmů z druhého místa skupinové části – na druhých místech jsou v tuto chvíli Real Madrid, Manchester United, Atlético, Sevilla, Leverkusen, Dynamo Záhřeb, Dynamo Kyjev a Valencie.

Textový online je možné sledovat na serveru UEFA.com.