Vyhledávání
| autor: Václav Hanzlík

Diskuse o Guardiolovi, Magath nekompromisní

gurardiola.png foto: Pavel Jiřík m.
Již brzy na Säbener Straβe vyklidí kancelář a přesune se do Manchesteru, kde povede tamní City. Před tím však Pepa Guardiolu čeká v Mnichově ještě finiš ve třech soutěžích, které rozhodnou, jak se na angažmá katalánského kouče bude v Mnichově vzpomínat. „Bez vítězství v Lize mistrů? To by zvládl kdokoli jiný,“ má jasno někdejší kouč Bayernu Felix Magath.

Byla bavorská mise Pepa Guardiola úspěšná? Přou se fanoušci i odborníci. Odborný magazín Kicker ve spolupráci s Eurosportem uspořádal v pondělí poprvé zajímavou diskusní rundu s názvem "Kicker.tv - Der Talk“, kde došlo i na toto téma. A padala vcelku nekompromisní slova.

Třeba někdejší kouč Bayern Felix Magath si příliš servítky nebral. Podle něj je zisk tří mistrovských titulů v Bundeslize povinností, zrcadlo nastaví až to, zda dokáže Pep Guardiola s Bayernem vyhrát Champions League. „Bez této trofeje by to na lavičce zvládnul kdokoli jiný,“ řekl doslova. Jako argument uvedl, že kouč přišel k týmu, který před tím vyhrál úplně všechno (triple), fungoval na jedničku a navíc ještě draze nakupoval. „Tři tituly jsou samozřejmostí. Laťku určuje srovnání v Evropě,“ přidal se Karl-Heinz Wild, šéfreportér Kickeru.

Jasno tedy může být už dnes večer. Bayern hostí Atlétiko Madrid a musí odvrátit porážku 0:1 z prvního zápasu…

Abychom však Guardiolu pouze nekritizovali, přilétla na jeho hlavu i slova chvály. „U hráčů zdkonalil herní inteligenci. Neuměl jsem si představit, že třeba Philipp Lahm dokáže hrát dobře středního záložníka,“ pověděla například brankářská legenda Oliver Kahn. „Nebojím se říct, že má podíl na tom, že se Německo stalo mistrem světa.“

Resumé celé diskuse shrnul trefně Karl-Heinz Wild: „Zůstane po něm respekt. Ale ne láska.“